19.1 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăInternaționalMatthew McConaughey va primi o stea pe Walk of Fame din Hollywood

Matthew McConaughey va primi o stea pe Walk of Fame din Hollywood

Actorul american Matthew McConaughey, care şi-a început anul cu un trofeu Oscar pentru prestaţia din filmul "Dallas Buyers Club", îşi va încheia anul cu încă o distincţie, o stea pe pe Bulevardul celebrităţii – "Walk of Fame" din Hollywood, informează Mediafax.

Această distincţie va completa un an plin de premii pentru Matthew McConaughey, care a primit în februarie şi un Oscar pentru interpretare, pentru rolul din filmul "Dallas Buyers Club", de Jean-Marc Vallée.

Totodată, în luna octombrie, McConaughey a fost premiat de Cinemateca Americană, în semn de recunoaştere a contribuţiei sale în domeniul cinematografiei.

Matthew McConaughey a devenit cunoscut în 1993, după rolul din comedia "Marea ameţeală/ Dazed and Confused", construindu-şi ulterior o carieră strălucitoare la Hollywood, cu filmele "Eu cu cine mă mărit?/ The Wedding Planner", "Cum să scapi de un tip în 10 zile/ How To Lose A Guy In 10 Days", "Sahara" şi "Aurul nebunilor/ Fool's Gold". Actorul american a putut fi văzut în 2009 pe marile ecrane în comedia romantică "Fantomele fostelor iubite/ Ghost of Girlfriends Past" şi a jucat rolul principal în drama "Avocatul din limuzină/ The Lincoln Lawyer", care a avut premiera în 2011. În ultimii ani, actorul american s-a remarcat în filmele "Băiatul cu ziarele/ The Paperboy" şi "Mike meseriaşu'/ Magic Mike", iar printre cele mai recente roluri ale sale se numără cele din "Dallas Buyers Club", de Jean-Marc Vallée, care i-a adus un premiu Oscar pentru interpretare, şi "Lupul de pe Wall Street".

În prezent, Matthew McConaughey poate fi văzut pe marile ecrane în filmul "Interstellar: Călătorind prin Univers", în regia lui Christopher Nolan, care a avut premiera vineri în cinematografele din România, fiind distribuit de Freeman Entertainment.

Cele mai citite

Benjamin Netanyahu este „dezgustat” de mandatul de arestare cerut de către procurorul-şef al CPI Karim Khan

Premierul israelian Benjamin Netanyahu anunţă luni că ”respinge cu dezgust” mandate de arestare cerute de către procurorul-şef Curţii Penale Internaţionale (CPI) Karim Khan, atât...

Decretele semnate astăzi de președintele Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat marți, 21 mai 2024, mai multe decrete. Iată decretele semnate astăzi de Klaus Iohannis: Decret privind promulgarea Legii pentru ratificarea...

Sindicatele din Cultură afirmă că nu cer o mărire salarială, ci respectarea unei decizii a ICCJ

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media "CulturMedia" afirmă că membrii acesteia nu cer o mărire salarială, ci respectarea unei decizii a ICCJ. Acest...
Ultima oră
Pe aceeași temă