25 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăInternaționalMega festival rock în București, cu 45 de trupe

Mega festival rock în București, cu 45 de trupe

Metalhead Meeting 2015, cel mai mare festival rock din Capitală de până acum, care va avea loc în aer liber în Cotroceni, în spatele Mall Afi Palace, va începe mâine, 11 iunie, și va dura patru zile, până duminică, 14 iunie. Nu mai puțin de 45 de trupe vor urca pe cele două scene amenajate în noua locație rezervată concertelor live.

Aflat la cea de-a patra ediție, Metalhead Meeting 2015 a reușit să surprindă încă dinainte de a începe. Pentru prima dată în istoria organizării evenimentelor muzicale în București, un festival-maraton de patru zile va avea loc aproape de inima Capitalei, într-o locație nouă – Cotroceni Open Air, din Bulevardul Vasile Milea nr. 4, în spatele AFI Palace Cotroceni – în fapt, un teren special amenajat pentru concerte live care măsoară 22.000 de metri pătrați. Mai mult, fanilor li s-a oferit posibilitatea de a campa în același perimetru, în imediata vecinătate a celor două scene, pe care vor urca 45 de trupe. Peste 25.000 de oameni sunt așteptați în cele patru zile, la concertele live ale unor nume sonore din rock-ul internațional, iar după cum decurg ”ostilitățile” nu ar fi exclus ca numărul să fie depășit.

”Am ales trupe pe care publicul de la noi dorea să le vadă de foarte multă vreme, trupe care nu numai că nu au concertat în România, dar nici măcar nu au ajuns în estul Europei. Sunt nume pe care mulți promoteri s-au luptat să le aducă aici de peste 10-15 ani și ne bucurăm că noi am reușit acest lucru, pentru că iubitorii de rock din România merită ce-i mai bun”, ne-a mărturisit Emil Ionescu ”Morisson”, directorul Metalhead. ”Nume grele, greu de convins, formații care cântă live foarte rar, trupe ”kvlt”,  cum le denumesc fanii, vor urca pe scenele Metalhead Meeting 2015. Chiar dacă nu există cuvinte în dicționar pentru a exprima eforturile depuse pentru a organiza această nebunie, totul a fost posibil grație entuziasmului, pasiunii și încrederii în ceea ce fac ale unor oameni minunați”, a precizat Emil Ionescu.

Pentru organizatori, o mare provocare a fost să asigure atât cazarea și masa timp de cinci zile pentru  nu mai puțin de 120 de artiști străini, cât și transportul acestora de la aeroport la locurile de cazare, și deplasarea lor la locul de concerte, pentru probele de sunet. ”Am reușit să mulțumim pe toată lumea pentru că majoritatea artiștilor au stat în același loc, la același hotel. De asemenea, de toate detaliile s-a ocupat o echipă, în adevăratul sens al cuvântului, care a muncit din greu și a dus totul la bun sfârșit”, a spus Emil Ionescu.

Satyricon – de la Metalhead Meeting, direct la Hellfest

Satyricon, unul dintre cele mai mari nume ale scenei de black metal internaționale, se numără printre trupele cel mai ”greu de prins” prezente la Metalhead Meeting 2015.  În premieră în România, Satyr, adică Sigurd „Satyr” Wongraven – vocal, chitară, clape și bass,  și Frost –  Kjetil-Vidar „Frost” Haraldstad – tobe, cei mai vechi componenți ai band-ului, care nu mai au nevoie de prezentare, vin la festival pentru a ține capul de afiș al serii de vineri. De la București, norvegienii de la Satyricon vor zbura direct în Franța la Clisson, pentru a urca pe scena celebrului festival Hellfest. ”Cel mai probabil show-ul Satyricon se numără printre cele mai așteptate, mai ales că trupa cântă live foarte rar”, a fost de părere Emil Ionescu, directorul Metalhead. ”Să nu uităm însă de Bloodbath, acest supergrup al scenei metal, sau de cele trei «sirene» de la The Sirens, trei soliste fantastice ale unor trupe de renume adunate pe aceeași scenă, sau de show-ul celor de la Dark Funeral, care se anunță mistic”.

Amorphis, pentru a treia oară în România

Una dintre cele mai așteptate reprezentații live este cea pe care o va susține trupa finlandeză Amorphis, cap de afiș în ultima seară a Metalhead Meeting 2015. Nordicii au cucerit publicul din România mai întâi în 2006 la ARTmania Festival din Sibiu, iar apoi în 2008, la Romexpo, în București, când au urcat pe scenă împreună cu germanii de la Haggard. Tomi Joutsen – vocal, Esa Holopainen și Tomi Koivusaari –  chitară, Santeri Kallio – clape, Niclas Etelävuori – chitară bass și Jan Rechberger – tobe își vor începe turneul din acest an la București și îl vor încheia în Marea Britanie, pe stadionul Wembley. Chiar dacă ritmurile death metal au fost ”îmblânzite” în ultima vreme cu acorduri progresiv și folk metal, cei șase nordici continuă să  se numere printre preferații iubitorilor de metal din Romania.

Cargo – 30 de ani de existență

Două dintre cele mai îndrăgite trupe rock din România pregătesc show-uri de excepție pentru Metalhead Meeting 2015. Timișorenii de la Cargo vor sărbători pe 11 iunie, în prima zi de festival, 30 de ani de activitate și promit o aniversare de pomină. După spectacolul ”Noaptea Vrăjitoarelor”, ”sold out”, din toamna anului trecut de la Arenele Romane și după multe alte show-uri cu casa închisă, Cargo va veni să ofere fanilor un eveniment memorabil, cu multe surprize și efecte pirotehnice.

O intrare și patru ieșiri

Porțile Metalhead Meeting 2015 se vor deschide joi, pe 11 iunie a.c., la ora 15:00, iar concertele vor începe la ora 15:30 în aceeași zi. Pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică, porțile se vor deschide la ora 14:00, iar concertele vor începe la 14:30 în fiecare zi.

Accesul se va face doar din Bulevardul Vasile Milea nr. 4, pe drumul paralel cu Afi Palace Cotroceni, pe lângă intrarea în parcarea subterană, paralel cu vechea cale ferată. În perimetrul festivalului intrarea va fi permisă pe baza biletelor de o zi și abonamentelor  valide, în schimbul acestora din urmă posesorii urmând a primi brățări colorate în funcție de tipul de abonament cumpărat. În schimbul biletelor de o zi nu se vor da brățări. Toate tichetele pe care scrie ”Abonament” sunt valabile în toate zilele de festival, indiferent că au ștanțat 12-14 iunie sau 13-14 iunie,  deoarece organizatorii au adăugat zile extra, așa că abonamentele sunt valabile pe toată durata festivalului. Accesul în și din locație va fi permis pe bază de brățară nonstop. Accesul copiilor sub 10 ani este gratuit și este permis doar dacă aceștia sunt însoțiți de unul dintre părinți, posesor al unui tichet valid. De asemenea, organizatorii recomandă, pentru a înlătura orice dubii, prezentarea la intrare a unui act doveditor al vârstei copilului (copie). Zona de festival are un singur spațiu de acces și patru ieșiri de siguranță marcate ca atare. La locație va fi prezent un cort de prim ajutor.

Abonamentele Golden Circle, SOLD OUT

Biletele și abonamentele pentru festival vor putea fi procurate la următoarele prețuri:  abonament  de patru  zile – 119 lei  (Acces General) până astăzi, miercuri 10 iunie, iar în ziua concertelor, la intrare, va costa 140 de lei. Biletele de o zi valabile vineri, sâmbătă sau duminică – 100 de lei; biletele pentru „Cargo – 30 de ani“, de mâine, 11 iunie – 70 de lei la Golden Circle, respectiv 40 de lei Acces General (în ziua concertului, la intrare, biletele vor costa 50 de lei); suplimente Meet & Greet – 200 de lei, valabile doar cu abonamente deja cumpărate. Abonamentele de patru zile Golden Circle sunt SOLD OUT și nu vor fi suplimentate.

Biletele și abonamentele se găsesc pe iabilet.ro, eventim.ro, myticket.ro, bilete.ro și în rețelele iaBilet, Eventim, Myticket și Bilete.ro – Muzica, IQ BOX, Say Shop, Perfect Tour,
Vgeneration, Senia, terminalele ZebraPay, Diverta, Mag Vodafone, Orange, Germanos, Domo, Cărturești, Humanitas, Sala Palatului, oficiile Poștei Române, inMedio etc.   

Program

Joi, 11 iunie

 Scena principală

15.30 – 9,7 Richter

16.15 – An Theos

17.00 – Gothic

17.55 – Shifting Sands

18.55 – AURA

20.00 – Kiss Forever

21.30 – Cargo

Vineri, 12 iunie

 Scena principală

14.30 – Hatemode

15.15 – Kistavaen

16.00 – Centinex

17.00 – Dew Scented

18.00 – Bucovina

19.05 – Turisas

20.20 – Dark Funeral

21.50 –  Satyricon

 Scena talentelor

17.40 – Tessa

18.40 – Crimena

19.55 – Chaos Cult

21.20 – Breathelast

Sâmbătă, 13 iunie

 Scena principală

14.30 – Grimegod

15.15 – Bloodway

16.00 – Demonical

17.00 – Negura Bunget

18.00 – Cruachan

19.05 – Primordial

20.20 – Triptykon

21.50 –  Bloodbath

 Scena talentelor

17.40 – Blacksheep

18.40 – Tanin

19.55 – Marchosias

21.20 – Negative Core Project

Duminică, 14 iunie

 Scena principală

14.30 – L.O.S.T.

15.15 – Winterhorde

16.00 – WindRose

17.00 – Antimatter

18.00 – Heidevolk

19.05 – Lacrimas Profundere

20.20 – The Sirens

21.50 –  Amorphis

 Scena talentelor

17.40 – Secret Society

18.40 – Dark Fusion

19.55 – Arthur (instrumental project)

21.20 – StoneLight

Cele mai citite

Amenințări de la Moscova, după ce MAE a expulzat un diplomat rus

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat că Moscova va răspunde Bucureştiului la expulzarea unui angajat al ambasadei Rusiei...

DGA și mascații au descins la Râmnicu Sărat! Acuzații de corupție

În dimineața zilei de vineri, în jurul orei 04:00, procurorii Direcției Generale Anticorupție (DGA) Buzău, sprijiniți de trupele speciale al IPJ Buzău, au...

Circulația pe Transalpina, oprită în acest weekend

Circulaţia rutieră va fi oprită, sâmbătă şi duminică, pe drumul naţional DN 67C, pentru desfăşurarea competiţiei sportive „Transalpina Master Challenge”. Potrivit Direcției Regionale de Drumuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă