10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalFOTO + VIDEO: Primele reacţii ale artiştilor, după moartea lui Bowie

FOTO + VIDEO: Primele reacţii ale artiştilor, după moartea lui Bowie

Moartea cântăreţului David Bowie, anunţată luni dimineaţa, a luat prin surprindere lumea muzicală, astfel că mulţi colaboratori şi apropiaţi ai acestuia şi-au exprimat regretul pentru pierderea unui mare star internaţional, potrivit BBC.

De exemplu, Brian Eno, care a colaborat cu Bowie la albumele “Low”şi “Heroes” a scris că “nu poate fi descrisă în cuvinte (vestea)… Odihneşte-te în pace, David Bowie!”.

Totodată, un alt colaborator, Rick Wakeman a transmis, pe Twitter “Aşa cum vă puteţi imagina, sunt complet devastat de vestea că David a murit. El mi-a fost cel mai mare sprijin şi cea mai mare influenţă pe care mi-am dorit-o.”

Citește și: FOTO + VIDEO: 40 de lucruri necunoscute despre legendarul artist David Bowie

Madonna s-a declarat “devastată” de veste, precizând că David Bowie “i-a schimbat viaţa”. Ea l-a descris pe Bowie pe Twitter drept “Talentat. Unic. Genial. O viziune. Omul care a căzut pe pământ (aluzie la unul dintre filmele în care a jucat, “The man who fell on Earth”). Amintirea ta va dăinui pentru totdeauna!”

Rapperul Kanye West a declarat că David Bowie a fost “una dintre cele mai importante persoane care l-a inspirat, “atât de brav, de creativ, ne-a oferit o viaţă de magie”.

Editorul BBC, specializat în domeniul artelor, Will Gompertz l-a descris pe Bowie drept “Picasso al muzicii pop”.

“El a fost inovator, un vizonar şi un artist neobosit: artistul postmodernist mereu-schimbător. Alături de The Beales, Rolling Stones şi Elivs Presley, Bowie a arătat cum şi ce ar trebui să fie muzica pop. El a adus arta în domeniul popului, preluând idei avantgardiste de la   Merce Cunningham, John Cage şi Andy Warhol, în muzica şi reprezentaţiile sale”, a spus el.

Citește și: FOTO + VIDEO: Cântăreţul David Bowie a murit

Will Gompertez l-a mai descris pe cântăreţ drept “un mare actor, compozitor, cântăreţ, producător şi colaborator. Cu toate acestea, David Bowie a fost, mai presus de toate, cool, într-un mod pur şi simplu extraordinar”.

 

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/ro_RO/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

David Bowie – Brixton tributes

Flowers have begun to be laid at the David Bowie mural in Brixton close to where he was born. Read more on his extraordinary life: http://www.bbc.co.uk/news/entertainment-arts-12494821

Posted by BBC London on 11 Ianuarie 2016

Actorul Simon Pegg a scris, pe contul de Instagram: “Dacă te simţi trist astăzi, aminteşte-ţi că lumea are 4 miliarde de ani şi, cumva, ai avut şansa să trăieşti în aceleaşi vremuri cu David Bowie”.

Scriitorul şi comedianul Eddie Izzard s-a declarat “foarte trist” de aflarea veştii şi a precizat că el va continua să trăiască prin muzica sa.
Astronautul Tim Peake a scris, pe Twitter, de pe Staţia Spaţială Internaţională că vestea că “David Bowie a pierdut lupta cu cancerul” l-a întristat, întrucât muzica sa a fost o inspiraţie pentru mulţi”

Totodată, premierul Marii Britanii, David Cameron, a spus: “Am crescut ascultând şi privindu-l e genialul cântăreţ pop David Bowie”. El a mai precizat că moartea cântăreţului e o mare pierdere. 

Printre artiştii care şi-au exprimat, pe Twitter, dezamăgirea provocată de moartea cântăreţului sunt: cântăreţul Gerarld Way, fostul solist al My Chemical Romance, formaţia Foo Fighters, Imagine Dragons, Regina Spektor.

Citeşte şi: Fiul lui Bowie, imagine emoționantă cu tatăl său, la moartea artistului

David Bowie a murit duminică, după o luptă de 18 luni cu cancerul, însă vestea a fost făcută publică luni dimineaţa, pe paginile oficiale de Facebook şi Twitter ale artistului.

David Bowie a fost cântăreţ, compozitor, producător şi inginer de sunet şi a câştigat mai multe premii BRIT, MTV Music Video şi Grammy. Activ pe parcursul a cinci decenii pe scena rock ‘n’ roll şi cunoscut prin faptul şi-a reinventat destul de des stilul de a cânta, Bowie este considerat un influent inovator, în special datorită pieselor sale din anii ’70.

David Bowie s-a inspirat pentru muzica sa dintr-o vastă paletă de forme de artă, filosofie şi literatură. El este, de asemenea, actor de film şi teatru, regizor şi realizator de videoclipuri muzicale. Printre cele mai cunoscute albume ale sale se numără materialele discografice “Space Oddity” (1969), “Ziggy Stardust” (1972), “The Man Who Sold the World” (1970), “Aladdin Sane” (1973), “Station to Station” (1976), “Let’s Dance” (1983), “The Buddha of Suburbia” (1993) şi “Earthling” (1997). Albumele starului britanic s-au vândut în peste 140 de milioane de copii pe plan mondial.

Într-un sondaj realizat în 2002, de BBC, David Bowie s-a clasat pe poziţia a 29-a în clasamentul celor mai mari 100 de artişti britanici din lume. În 2004, revista Rolling Stone l-a clasat pe Bowie pe locul al 39-lea în topul celor mai buni 100 de artişti rock din toate timpurile.

Citeşte şi: Un asteroid poartă numele cântăreţului David Bowie

 

 

 

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă