18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăInternaționalVideo: MORTDECAI - O comedie spumoasă cu un Johnny Depp construit ca...

Video: MORTDECAI – O comedie spumoasă cu un Johnny Depp construit ca personaj burlesc

MI 5 ca-n James Bond, mafioți ruși precum în Equalizer, trafic de opere de artă, rafinament englezesc, urmăriri cu Roll-Royce-uri, umor britanic asezonat cu replici spumoase ca-n filmele Hollywoodiene, personaje cu sex appeal și o mustață cu iz burlesc, toate într-un singur film – Mortdecai.

Vorbim de un film făcut de David Koepp, al cărui nume se leagă de filme precum Misiune Imposibilă, Jack Ryan Shadow Recruit sau Indiana Jones, lucru ușor de evidențiat și în timpul peliculei Mortdecai. Acțiunea se petrece în Londra, Moscova și L.A într-un mod trepidant ce te duce cu gândul la Indiana Jones. Însăsi trecerile dintre orașe se face cu tot felul de cadre din avion.

Filmul Mortdecai are la bază cartea lui Kyril Bonfiglioli – Don't Point that Thing at Me și are ca pretext traficul de opere de artă.

O altă similitudine cu filmele din franciza Indiana Jones sunt și paragrafele care vorbesc de coduri secrete, naziști, crime și indicii.

Johnny Depp joacă în stilul caracteristic, dezinvolt, cu un aer superior, îngâmfat, pare Piratul din Caraibe teleportat prin spațiu și timp. Aceeași inflexiune a vocii, aceleași clișee verbale. Doar că de data asta are o mustață care e de tot râsul. Toată lumea o critică, dar el se încăpățânează să o păstreze. În plus, ceea ce este cu adevărat hilar este că Mortdecai are o strungăreață care se conturează și mai puternic din cauza acelei mustăți caraghioase.

Filmul are un desfășurător cursiv și se îmbină firesc acțiunea cu scenele de comedie. Sunt momente când simți că te uiți în același timp la Dumb and Dumber, Mr. Bean și Benny Hill.

Din nefericire, această nevoie de a amesteca două tipuri de culturi cinematografice diferite și două tipuri de umor diametral opuse dă un aer de…prea mult, prea exagerat.

Accentul britanic e inteligent pus în scenă și…ca lucrurile să fie interesante până la final, prezența lui Ewan McGregor în rol de polițist colorează și mai mult. Și cireșele de pe tort nu se opresc aici. Bătălia dintre sexe, dintre Gwyneth Paltrow și Olivia Munn, este punctată atunci când trebuie și unde trebuie.

 Filmul rulează în cinematografe din 23 ianuarie și dacă vreți să aflați ce se va întâmpla cu mustața lui MORTDECAI mergeți la cinema.

Cele mai citite

Înțelepciunea din Sinai: Moștenirea Creștină a Mănăstirii Sfânta Ecaterina

În sălbăticia îndepărtată și stâncoasă a Peninsulei Sinai din Egipt se află o țară cu o importanță istorică și spirituală imensă pentru cele trei...

Negociatorii Hamas sunt la Cairo pentru un armistițiu. Acolo se află și directorul CIA

Negociatori ai Hamas au mers la Cairo pentru discuții privind încetarea focului în Fâșia Gaza. Directorul CIA a ajuns și el la Cairo, relatează...

Două locuințe din localitatea Voroneț au fost cuprinse de flăcări

Un incendiu a afectat, sâmbătă, în ajunul Paştelui, două locuinţe din localitatea Voroneţ, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă