11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalMusicalul "Regele Leu" a obținut cele mai mari încasări din toate timpurile

Musicalul “Regele Leu” a obținut cele mai mari încasări din toate timpurile

Spectacolul de teatru "Regele Leu/ The Lion King" este producţia de divertisment cu cele mai mari încasări din lume, din orice domeniu, cu 6,2 miliarde de dolari obţinuţi la nivel mondial, informează Mediafax.

Spectacolul "Regele Leu" se joacă pe Broadway, New York, din 1997 şi a fost montat pe scene din întreaga lume, iar încasările sale au depăşit veniturile aduse de desenul animat cu acelaşi titlu, care a avut încasări de doar un miliard de dolari.

"Acesta este cel mai mare nivel de încasări din istorie. Cifra de 6,2 miliarde de dolari reprezintă doar încasările spectacolului de teatru", a declarat purtătorul de cuvânt al Disney, care a mai precizat că recordul a fost atins pe perioada verii.

Musicalul "Regele Leu", bazat pe filmul de desene animate omonim, lansat de Disney în 1994, redă povestea lui Simba, un pui de leu născut într-ofamilie regală. Când Simba este ostracizat de unchiul său viclean, leul reuşeşte să treacă prin toate încercările cu ajutorul prietenilor săi din junglă pentru a îşi lua locul pe tronul regelui animalelor africane.

Regia spectacolului este semnată de Julie Taymor, iar cântecele sunt semnate de Elton John, pe versurile lui Tim Rice.

Încasările pentru "Regele Leu" sunt mai mari decât cele pentru oricare dintre filmele seriei "Harry Potter", filmul "Titanic" şi oricare dintre filmele francizei "Războiul Stelelor". Filmul cu cele mai mari încasări din istorie este "Avatar", cu aproximativ 2,8 miliarde de dolari câştigate la nivel mondial, potrivit Disney.

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă