13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalMuzeul Naţional de Artă îi premiază pe tinerii artiști

Muzeul Naţional de Artă îi premiază pe tinerii artiști

Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR) organizează, în perioada 1 septembrie – 5 octombrie, concursul pentru acordarea bursei “Micaela Eleutheriade” pentru tinerii artiști, relatează Mediafax.

Această bursă se acordă de către MNAR prin concurs public, pe o durată fixă de doi ani, unui absolvent de învăţământ superior de specialitate în domeniul picturii sau graficii, în vârstă de până la 35 de ani.

Dosarul de înscriere şi solicitare a bursei “Micaela Eleutheriade” va cuprinde următoarele documente: scrisoare de intenţie, Curriculum vitae (format Europass), copie după actul de identitate, copie/copii după diploma/ diplomele de studii absolvite, autentificate, două scrisori de recomandare din partea unui specialist/ artist din domeniu, dintre care una din partea unei personalităţi din mediul academic/universitar, portofoliu (10 fotografii ale lucrărilor personale, cu specificarea tehnicii, a dimensiunilor şi a datei execuţiei; cataloage de participare la expoziţii şi dosar de presă după caz, alte documente relevante privind activitatea sa).

Bursa se acordă de un juriu format din cinci membri pe baza unei proceduri de evaluare şi selecţie şi a unui interviu.

Depunerea dosarelor de înscriere va avea loc până pe 18 septembrie, ora 13.00, la sediul MNAR din Bucureşti, iar desemnarea câştigătorului se va face pe 5 octombrie.

Mai multe detalii despre acordarea acestei burse se găsesc în Regulamentul concursului disponibil pe site-ul MNAR.

Micaela Eleutheriade (1900 – 1984) a fost legată de fenomenul artistic prin legătura genealogică cu pictorul Gheorghe Tăttărăscu. Studentă în ţară, la Bucureşti, la clasa lui Strâmbu, Serafim şi Cecilia Cuţescu Storck, şi la Paris, la Academia Ranson şi în atelierul lui Bissiere, pictoriţa a extras din experienţa studiilor multiple influenţe, cărora le-a dat o manieră proprie de sintetizare, potrivit artmark.ro.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă