12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalOrchestra Wiener Jeunesse va susține trei concerte în România

Orchestra Wiener Jeunesse va susține trei concerte în România

Orchestra Wiener Jeunesse va susține la începutul lunii august un turneu în România.

Orchestra va ajunge mai întai la Cluj-Napoca, unde va concerta în data de 9 august în sala Auditorium Maximum. În data de 11 august, orchestra vieneză va susține un concert la Sinaia, la Centrul Internațional de Conferințe „Casino”, iar turneul se va încheia cu un concert la București, la Ateneul Român, pe data de 12 august. 

Din program vor face parte suita pentru orchestră din opereta „Candide” de Leonard Bernstein, „Șapte cântece de tinerețe pentru voce și orchestră” de Alban Berg și Simfonia nr. 4 în Sol major de Gustav Mahler. Wiener Jeunesse Orchester se va bucura și de prezența solistei Ursula Langmayr, una dintre cele mai apreciate soprane austriece la ora actuală.

Wiener Jeunesse Orchester, recunoscută la nivel internațional pentru înalta calitate a interpretării artistice, este considerată a fi o excelentă pepinieră de tinere talente. Orchestra a fost înființată în anul 1987, având în componență studenți la Conservator cu vârste cuprinse între 18 și 26 de ani de pe întreg teritoriul Austriei.

Muzicieni care și-au început cariera în cadrul Wiener Jeunesse Orchester fac parte din orchestre renumite precum Orchestra Filarmonică din Viena, Orchestra Simfonică din Viena, Orchestra Radioteleviziunii Austriece, Mozarteum Orchestra Salzburg, Camerata Academica Salzburg sau Klangforum Wien.

De-a lungul istoriei de peste 25 de ani Wiener Jeunesse Orchester a susținut numeroase concerte atât în Austria, cât și pe importante scene din Europa, iar în 1998 a câștigat premiul întâi la „World Youth Music Forum“ de la Moscova.

Dirijorul Wiener Jeunesse Orchester este încă din anul 1989 Herbert Böck, care și-a adus un important aport la succesul orchestrei de tineri muzicieni.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă