10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalOvidiu Anton va cânta la Londra, Amsterdam şi Bruxelles, înainte de concursul...

Ovidiu Anton va cânta la Londra, Amsterdam şi Bruxelles, înainte de concursul Eurovision 2016

Reprezentantul României la Eurovision 2016, Ovidiu Anton, va interpreta melodia ”Moment of Silence”, cu care a câştigat Selecţia Naţională, la Londra, Amsterdam şi Bruxelles, în cadrul unor evenimente destinate promovării concurenţilor, înainte de debutul concursului muzical european, pe 10 mai, la Stockholm, informează TVR, citată de News.ro.

”Abia aştept întâlnirea cu fanii Eurovision din străinătate. Mesajul piesei «Moment of Silence» este mai actual decât oricând – puterea oamenilor stă în solidaritate, în capacitatea de a înfrunta uniţi greutăţile – iar concertele sunt un bun prilej de a duce acest gând în inima publicului din Europa”, a declarat Ovidiu Anton.

Primul eveniment, ”Eurovision In Concert”, va avea loc la Amsterdam, pe 9 aprilie. Ovidiu Anton şi alţi 17 artişti finalişti şi-au confirmat participarea, până în acest moment.

”London Eurovision Party” este al doilea concert de promovare a finaliştilor Eurovision la care Ovidiu Anton va participa, pe 17 aprilie. Desfăşurat la Café de Paris în Londra, un club londonez exclusivist din cartierul West End, evenimentul ajunge anul acesta la a noua ediţie. Pe lângă momentele concurenţilor, organizatorii au anunţat şi invitaţi speciali la concert.

Ovidiu Anton va cânta piesa ”Moment Of Silence” şi la ”Primăvara românească”, de la Bruxelles, un eveniment al comunităţii româneşti din capitala belgiană. Data acestui eveniment urmează să fie confirmată.

”Ne-am dorit mult ca anul acesta să reluăm tradiţia participării la aceste concerte, să reuşim să-i asigurăm reprezentantului nostru o promovare internaţională. Organizatorii asigură cazarea în cele trei oraşe, iar printr-un parteneriat cu o agenţie de turism am reuşit să acoperim şi cheltuielile de transport. Sunt două aspecte importante, dat fiind situaţia financiară deosebit de dificilă prin care trece Televiziunea Română”, a declarat Iuliana Marciuc, şefa delegaţiei României la Stockholm.

Cea de-a 61-a ediţie a Concursului Muzical Eurovision va avea loc la Stockholm, cu semifinalele pe 10 şi 12 mai, şi finala pe 14 mai. În competiţie s-au înscris 43 de ţări, cu trei mai multe decât la ediţia precedentă.

România va participa în a doua semifinală a concursului, cea din 12 mai, alături de Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Slovenia, Norvegia, Ucraina, Belgia, Letonia, Belarus, Irlanda, Elveţia, Macedonia, Australia, Lituania, Polonia, Israel şi Serbia.

România va participa la Eurovision 2016 cu piesa ”Moment of silence”, interpretată  de Ovidiu Anton.

Până în prezent, cea mai bune performanţă a României la concursul Eurovision a fost locul al treilea, obţinut în anul 2005, de Luminiţa Anghel şi Sistem, la Kiev, şi în 2010, de Paula Seling şi Ovi, la Oslo.

În anul 2006, în competiţia muzicală desfăşurată la Atena, Mihai Trăistariu a obţinut locul al patrulea în clasament, iar melodia interpretată de el, ”Tornero”, compusă de Eduard Cîrcotă, este piesa românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision – 172 de puncte.

În anul 2015, România a fost reprezentată la Eurovision de trupa Voltaj, cu  melodia “De la capăt”, şi a ocupat locul al 15-lea în finala care a avut loc la Viena, Austria.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă