30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInternaționalParadise Lost și Finntroll, capete de afiș la concertul aniversar

Paradise Lost și Finntroll, capete de afiș la concertul aniversar

Primul festival rock al acestei toamne, METALHEAD Meeting 2014, va avea loc pe 27 septembrie, la Arenele Romane din București, cu începere de la ora 17.00. Nu mai puțin de șapte trupe vor concerta până după miezul nopții.

Ediția Metalhead Meeting din această toamnă se anunță specială, pentru că spectacolul de la Arenele Romane reprezintă aniversarea oficială a unui deceniu de Metalhead. Zece ani de concerte și festivaluri, organizate atât în fața a mii de fani, pe arene impresionante, cât și în cluburi rock, vor fi sărbătoriți cu un show de zile mari, ai cărui protagoniști sunt britanicii de la Paradise Lost și finlandezii de la Finntroll. ”Știm că este mai puțin obișnuit ca un festival să aibă două ediții în același an (n.r. – la reuniunea Metalhead din vară au impresionat recitalurile celor de la Sepultura, Moonspell și Arkona), dar, fiind vorba de aniversarea a zece ani de METALHEAD, echipa noastră a considerat că publicul rock și metal din România merită să se bucure de două ori de un astfel de eveniment”, au declarat organizatorii.

Povestea Metalhead a început dintr-o joacă, la sfârșit de iulie 2004, într-o perioadă în care muzica rock începuse să se asculte tot mai mult prin cluburile bucureștene. ”Marți se asculta rock în Fire, miercuri era seara rock a lui Lenți Chiriac, în Club A, apoi era Backstage, unde se organizau cântări rock”, își amintește nostalgic Emil Ionescu (Morrison), directorul Metalhead. ”La o bere, un prieten mi-a zis că Tavi și-a deschis un club și că vrea să organizeze acolo o seară de concert rock. Inițial era vorba de metal, dar am convenit că poate fi și din alte zone ale rock-ului. Ne-am gândit să aducem tot felul de trupe pe care să le găzduiască el și așa s-a născut proiectul METALHEAD. La finalul lunii, pe 30 august 2004, a fost și primul concert, cu Trooper. Au fost atunci 300 de persoane și ni s-a părut incredibil. Încurajați de mini­succesul inițiativei, am început să organizăm astfel de evenimente în fiecare marți. Încet-încet am început să organizăm astfel de întâlniri și în alte cluburi rock, după care au venit concertele mai mari. La un moment dat ne-am hotărât să ne promovăm evenimentele renunțând la flyere și afișe și așa a apărut
site -ul metalhead.ro. În cei zece ani care au urmat am organizat peste 700 de concerte cu majoritatea trupelor românești (cel puțin în perioada 2004-2008) și cu trupele străine care ne plăceau în primul rând nouă. Astfel, pe lângă aproape toate formațiile autohtone, am adus în premieră în România Obituary, Deftones, Behemoth sau Hypocrisy și am organizat concerte și festivaluri cu Sepultura, Moonspell, Lake of Tears și multe altele”, a completat Emil Ionescu.
 

Șapte trupe ‒ „cadoul“ pentru

publicul bucureștean

În deschiderea ediției de toamnă a Metalhead Meeting pe scenă va urca trupa bucureșteană Tiarra, ale cărei acorduri gothic metal originale, cu ”inserții” black doom și death, vor încălzi atmosfera. Vor urma finlandezii death’n’roll de la Profane Omen, care au câștigat premiul “New­comer of the Year” la Finish Metal Awards cu cel de-al patrulea album al lor – “Reset”, lansat în 2014.

Bloodway (România), trupa căreia i-au dat naștere, în iulie 2013, Costin Chioreanu (chitară, voce), Alex Ghiță (tobe) și Mihai Andrei (bass), va preceda Hatesphere (Danemarca). Danezii sunt pregătiți să recucerească publicul din România cu acordurile lor thrash metal.
Rockerii ieșeni de la GOD vor pregăti apoi terenul pentru Finntroll, grupul finlandez care, în cei aproape 20 de ani de existență, a impus standarde reale pentru scena pagan metal, oferind publicului un mix perfect între sonoritățile viking, black metal și folk.

Ultimii vor intra în scenă britanicii de la Paradise Lost, trupa gothic/doom metal înființată în 1998, la Halifax. Nick Holmes – voce, Greg Mackintosh și Aaron Aedy – chitară și Steve Edmondson – chitară bas vor putea fi urmăriți pentru a treia oară în București. Cu 13 albume la activ, cel mai recent lansat acum doi ani, trupa este considerată fondatoarea stilului gothic metal, denumire inspirată din albumul cu același nume lansat în 1991, o producție de căpătâi pentru mișcarea metal din întreaga lume. Sound-ul s-a perfecționat la mijlocul anilor ’90, când trupa a început să introducă în piesele sale foarte multe instrumentații electronice, mai ales de pe albumul din 1997, „One Second”. Din play-list-ul concertului de la Arene nu vor lipsi piese ca „One Second”, „Forever Failure”, „Erased”, „Say Just Words”, „Gothic” sau „As I Die”, hituri care fac deliciul publicului la majoritatea festivalurilor din Europa și de peste Ocean.

 

Bodyguarzi rockeri la concertul de la Arenele Romane

 

Atmosfera din timpul festivalului se anunță de asemenea rock, atât grație trupelor de excepție care vor urca pe scenă, cât și bodyguarzilor, iubitori de rock – un lucru mai rar întâlnit, care se vor ocupa de siguranța și protecția participanților. Rocker convins, directorul Blackhawk România, Andrei Irode, a explicat cum oamenii pe care îi coordonează reușesc să mențină ordinea și în același timp să fie respectați de rockerii prezenți la festival: ”Rock-ul este o stare de spirit pe care o trăim zi de zi, ceas de ceas. Știm care este diferența dintre distracție și agresiune la un concert rock, știm care este limita dintre bucurie rock și reacții necontrolate, așa că nu intervenim decât atunci când se încalcă aceste limite, și toată lumea este mulțumită. Mai mult, pot spune că este o reală onoare pentru mine să fiu printre oamenii prezenți la METALHEAD Meeting și plec mereu acasă cu o lecție învățată de la ei. Mă impresionează de fiecare dată prin bun-simț și solidaritate, prin comportamentul de nota 10, cum vezi la marile concerte din afara țării”.

Ofertă de bilete meet&greet

 

Biletele vor putea fi achiziționate la prețurile de 100 lei, la Acces General, și 130 lei, la Golden Circle (în fața scenei). Fanii care vor dori să se întâlnească cu trupele preferate în cadrul festivalului de la Arenele Romane au la dispoziție 20 de tichete MEET&GREET, care costă 199 de lei, și oferă acces la Golden Circle și o întâlnire cu trupele head­liner care participă la festival. Biletele MEET&GREET pot fi cumpărate exclusiv din rețeaua IaBilet (magazinele UMAN, Senia și Perfect Tour: www.iabilet.ro/retea). Tichete se pot cumpăra și de pe www.eventim.ro, www.myticket.ro și www.bilete.ro și în rețelele Eventim și Myticket (Diverta, Humanitas, magazinul Muzica, magazinele Vodafone și Orange, Germanos, Poșta Română etc.).

METALHEAD Meeting 2015,

deja pe drum

Deși ediția aniversară ”Zece ani de Metalhead” încă nu a avut loc, Metalhead a anunțat ediția de anul viitor a festivalului. Metalhead Meeting 2015 își va deschide porțile pe 13 iunie 2015 și le promite fanilor un festival de două zile cu peste 30 de trupe, dintre care șase headlineri de talie internațională, o parte în premieră în România. Primul nume confirmat pe afiș este Primordial, celebra trupă de celtic black metal din Irlanda, cu peste 27 de ani la activ pe scenă. De asemenea, Thomas Gabriel Fischer, legendarul solist Hellhammer și Celtic Frost, vine la METALHEAD Meeting 2015, alături de Triptykon, a doua trupă care a confirmat prezența la ediția 2015 a festivalului.

Cele mai citite

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...

”Dosarul Mineriada”: Klaus Iohannis cere urmărirea penală a lui Roman Petre și a lui Voiculescu Gelu-Voican

Roman Petre, în calitate de fost prim-ministru al Guvernului României, și Voiculescu Gelu-Voican, în calitate de fost viceprim-ministru al Guvernului României pot fi...

Ciucă susține că România are o situație economică solidă, construită de guvernarea liberală, deși premierul și jumătate dintre miniștri sunt de la PSD

Nicolae Ciucă, președintele Senatului și al PNL, anunță că Agenția S&P a reconfirmat ratingul suveran al României și subliniază că decizia agenției de rating...
Ultima oră
Pe aceeași temă