20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalPaulo Coelho vrea să cumpere filmul "The Interview"

Paulo Coelho vrea să cumpere filmul “The Interview”

Scriitorul brazilian Paulo Coelho a oferit, joi, suma de 100.000 de dolari pentru a cumpăra drepturile asupra filmului "The Interview", pe care doreşte să îl difuzeze gratuit pe blogul său, după ce Sony Pictures a anunţat că nu va mai lansa filmul din cauza unor ameninţări teroriste, relatează Mediafax.

"Ofer studiourilor Sony Pictures 100.000 de dolari pentru drepturile asupra «The Interview». Îl voi difuza gratuit pe blogul meu. Vă rog să mă contactaţi pe adresa filialei braziliene a Studiourilor Sony", a scris scriitorul Paulo Coelho pe contul său de Twitter, citat de AFP.

Miercuri, Sony Pictures Entertainment (SPE) a decis să anuleze lansarea filmului "The Interview", după un atac informatic fără precedent şi ameninţările primite din partea unui grup de piraţi cibernetici – GOP -, care au ameninţat proprietarii de cinematografe şi spectatorii americani.

Filmul "The Interview", o comedie-satiră despre un complot fictiv al CIA care vizează asasinarea liderului nord-coreean Kim Jong-un, ar fi trebuit să fie lansat în Statele Unite de Crăciun.

 

"S-a creat un precedent teribil. Este o ameninţare care a dat rezultate. E ca şi cum teroriştii ar câştiga, iar cu teroriştii nu negociezi. Am trăit intens cazul Salman Rushdie şi scandalul generat de volumul său «Versetele satanice», dar acum este încă şi mai grav", a declarat Paulo Coelho, într-un interviu publicat pe site-ul cotidianului brazilian O Globo.

Scriitorul britanic Salman Rushdie, autorul "Versetelor satanice" – carte ce conţine un pasaj în care prostituate visează să devină femeile lui Mahomed -, a fost condamnat la moarte pe 14 februarie 1989, printr-un decret religios – "Fatwa" – emis de ayatolahul Rouhollah Khomeini. Fondatorul Republicii islamice Iran a cerut tuturor musulmanilor să-i execute rapid pe autorul şi pe editorii cărţii, indiferent unde s-ar afla, pentru ca "nimeni să nu mai îndrăznească să ofenseze valorile sacre ale musulmanilor". În septembrie 1998, autorităţile iraniene au promis că nu se va aplica decretul, dar totuşi nu l-au anulat. În 1991, traducătorul nipon al cărţii a fost asasinat, iar traducătorul italian a fost rănit.

În 2012, recompensa oferită pentru asasinarea scriitorului britanic de origine indiană Salman Rushdie a fost mărită cu 500.000 de dolari de o organizaţie religioasă din Iran şi a ajuns în prezent la suma de 3,3 milioane de dolari, după cum a relatat recent presa internaţională. Scriitorul a trăit mai mulţi ani sub protecţia poliţiei britanice.

Cele mai citite

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...

Doi jucători din Premier League, în vârstă de 19 ani fiecare, arestați pentru viol

Premier League este fără îndoială unul dintre cele mai prestigioase și urmărite campionate de fotbal din întreaga lume, însă, în ciuda renumelui său și...
Ultima oră
Pe aceeași temă