10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalPianista Mădălina Paşol revine pe scenă, într-un recital exclusiv în România

Pianista Mădălina Paşol revine pe scenă, într-un recital exclusiv în România

Pianista Mădălina Paşol va susţine un nou concert la Filarmonica George Enescu, în urma numeroaselor solicitări venite din partea publicului. Recitalul de pian al artistei va avea loc în data de 15 martie, începând cu orele 19:00, în Sala Mare a Ateneului Român.

Programul recitalului va cuprinde un program deosebit al repertoriului pianistic: Preludii din op.3, op.23 si op. 32 de Serghei Rahmaninov alături de Balada nr.1, op.23, Scherzo nr.2, op.31, Andante Spianato şi Marea Poloneză, op. 22 de Frederic Chopin.

Pianista Mădălina Paşol a absolvit cursurile Liceului de Artă „George Enescu“ din Bucureşti, după care a obţinut o bursă de studii la Universitatea de Arte din Berlin, la clasa maestrului George Sava şi mai târziu, a profesorului Pascal Devoyon. Pentru merite deosebite obţine bursa „Nachwuchs Förderung Stipendium – NaFög“ acordată de Senatul Cultural German pentru cursurile de masterat, precum şi diploma de Pianist Concertist a Universităţii de Arte din Berlin. Pianista şi-a continuat studiile în cadrul programului de doctorat al Universităţii de Muzică din Bucureşti şi a fost cadru didactic al acestei instituţii între anii 2010 şi 2014.

Din anul 2014, pianista Mădălina Paşol este preşedintele Institutului de Arte, un proiect dedicat promovării tinerilor artişti şi a valorilor culturale naţionale. Printre proiectele Institutului de Arte se numără: Piano Marathon, Pianina Play me – în colaborare cu Metrorex, co-organizarea şi co–finanţarea concursurilor de pian, Sommerkonzerte Berlin, precum şi numeroase proiecte educative.

Mădălina Paşol susţine numeroase concerte, recitaluri şi este membru în jurii pentru concursurile naţionale şi internaţionale. Anul acesta, pianista a planificat turnee în Germania, Elveţia, Islanda şi România.

Biletele pentru concertul pianistei Mădălina Paşol sunt puse în vânzare la Casa de Bilete a Ateneului Român, deschisă de marţi până vineri, între orele 12:00 – 19:00.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă