8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalPremiile Grammy 2016: Ce cântăreţi conduc topul nominalizărilor

Premiile Grammy 2016: Ce cântăreţi conduc topul nominalizărilor

Rapperul american Kendrick Lamar, cântăreaţa pop Taylor Swift şi solistul canadian de R&B The Weeknd au primit cele mai multe nominalizări la a 58-a ediţie a Premiilor Grammy, care va avea loc în Los Angeles, în data de 15 februarie, informează DPA, citat de Agerpres.

Marele favorit al galei ce va avea loc peste o săptămână este Kendrick Lamar, care a primit şapte nominalizări pentru albumul “To Pimp a Butterfly” şi pentru piesele “These Walls” şi “Alright”, precum şi trei nominalizări pentru colaborările cu Taylor Swift, DJ Flying Lotus şi Kanye West. 

Câştigătoare a premiului Grammy de şapte ori, Taylor Swift a fost nominalizată la încă şapte categorii, printre care albumul anului pentru ultimul ei LP, “1989” precum şi piesa anului pentru single-ul “Blank Space”. 

The Weeknd, pe numele său real Abel Tesfaye, a fost nominalizat la categoria cel mai bun album cu LP-ul său de debut, “Beauty Behind the Madness”, dar şi la categoria cel mai bun single cu piesa “Can’t Feel My Face”, precum şi la categoria cel mai bun artist pop. 

Cântăreţul şi compozitorul britanic Ed Sheeran a fost nominalizat de trei ori, la categoriile albumul anului, piesa anului şi cel mai bun solist pop cu balada sa “Thinking Out Loud”. 

Pe lista nominalizărilor se mai află albumele “Really Love” (D’Angelo), “Uptown Funk” (colaborare între Mark Ronson şi Bruno Mars), “Traveller” (Chris Stapleton), şi “Sound & Color” de Alabama Shakes. La categoria rezervată celor mai bune piese au mai fost nominalizate single-urile “Girl Crush” (Little Big Town) şi “See You Again” (Wiz Khalifa). 

La categoria “best new artist” (cel mai bun artist nou) lupta pentru Grammy se va da între Meghan Trainor, Sam Hunt, Tori Kelly, James Bay şi solista indie-rock australiană Courtney Barnett. 

Premiile Grammy sunt considerate Oscarurile muzicii, iar în cadrul ceremoniei de săptămâna viitoare vor urca pe scenă artişti precum Adele, Justin Bieber alături de Skrillex şi Diplo, James Bay şi Ellie Goulding, precum şi Lamar şi The Weeknd. Lady Gaga îi va aduce un omagiu lui David Bowie, care a încetat din viaţă la 10 ianuarie, în timp ce Bonnie Raitt, Gary Clark Jr şi Chris Stapleton îi vor aduce un omagiu legendarului bluesman BB King. În cadrul galei îşi va face apariţia şi supertrupa rock The Hollywood Vampires din care fac parte actorul Johnny Depp alături de rockerii Alice Cooper şi Joe Perry (chitaristul formaţiei Aerosmith).

Cele mai citite

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Nicu Ștefănuță a depus plângere la CNCD împotriva preotului Nicolae Tănase, din cauza declarației revoltătoare la adresa femeilor abuzate sexual

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, vicepreședinte al Grupului Verzilor din Parlamentul European, a depus o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) împotriva preotului...

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....
Ultima oră
Pe aceeași temă