17.4 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăInternaționalPrimul anunț despre filmele de la Berlinala 2015

Primul anunț despre filmele de la Berlinala 2015

Lungmetrajele "Knight of Cups", de Terrence Malick, şi "Eisenstein in Guanajuato", de Peter Greenaway, se numără printre primele şase pelicule anunţate în competiţia Festivalului Internaţional de Film de la Berlin 2015, informează Medaifax.

Printre filmele care vor concura în competiţia oficială a celei de-a 65-a ediţii a Berlinalei se află şi cele mai recente pelicule regizate de doi cineaşti recompensaţi la ediţiile precedente cu Ursul de Aur – Andreas Dresen şi Terrence Malick.

Un obişnuit al Berlinalei, regizorul Peter Greenaway, fostul participant la secţiunea "Generation" Andrew Haigh, regizorul rus Alexey German şi debutantul Jayro Bustamante au fost selecţionaţi şi ei în competiţia din 2015.

Cele şase filme selecţionate până în prezent în competiţia Berlinalei 2015 sunt: "45 Years", de Andrew Haigh, "Als wir träumten", de Andreas Dresen, "Einstein in Guanajuato", de Peter Greenaway, "Ixcanul", de Jayro Bustamante, "Knights of Cups", de Terrence Malick, şi "Pod electricheskimi oblakami", de Aleksei German.

Organizatorii au anunţat, de asemenea, că filmul "Cinderella", regizat de Kenneth Branagh, va fi proiectat în afara competiţiei de la Berlin.

Cea de-a 65-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin va avea loc în perioada 5 – 15 februarie.

Cele mai citite

CFR Călători a primit, în acest an, cu 47% mai puţine fonduri faţă de necesarul prevăzut în buget

CFR Călători a primit, în acest an, cu 47% mai puţine fonduri faţă de necesarul prevăzut în buget, ceea ce duce la o neacoperire...

VIDEO. A câștigat primul titlu de campion mondial la snooker. Englezul Kyren Wilson l-a învins pe Jak Jones

Kyren Wilson a obținut primul său titlu de campion mondial la snooker, după ce l-a învins în finală, cu scorul de 18-14, pe galezul...

Klaus Iohannis, primit la Casa Albă de Joe Biden

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit marţi, la Casa Albă, de preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden. Şeful statului român efectuează o vizită de...
Ultima oră
Pe aceeași temă