15.7 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăInternaționalPrimul disc al trupei Beatles s-a vândut cu aproape 100.000 de euro

Primul disc al trupei Beatles s-a vândut cu aproape 100.000 de euro

Înregistrarea care a lansat cariera grupului Beatles a fost vândută la licitaţie cu 77.500 de lire sterline (98.000 de euro), informează AFP, citată de Agerpres.

Licitația s-a desfășurat marţi la Warrington (nord-estul Angliei), a anunţat casa Omega Auctions.

“Suntem cu adevărat mulţumiţi”, a declarat un purtător de cuvânt al casei de licitaţii, apreciind că preţul obţinut pe înregistrare arată “importanţa sa istorică”. Anterior, Omega Auctions anunţase că speră să obţină 10.000 de lire sterline. 

Discul de 78 de turaţii, piesă unică ce cuprinde cântecul “Hello Little Girl” pe o parte şi “Till There Was You” pe cealaltă, a fost imprimat la magazinul HMV de pe Oxford Street din Londra. El a fost prezentat în 1962 de managerul formaţiei, Brian Epstein, producătorului George Martin. 

“Unicitatea acestui disc este întărită de ceea ce a scris Brian Epstein pe etichetă”, a spus într-un comunicat al Omega Auctions istoricul specializat în Beatles Mark Lewisohn, care consideră că este “una dintre cele mai rare înregistrări ale grupului Beatles”. 

Casa de licitaţii a anunţat că a primit oferte din toate colţurile lumii, discul fiind adjudecat în cele din urmă de un colecţionar din Manchester.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Corvinul Hunedoara a intrat în istorie cu prima Cupă a României câștigată

Corvinul Hunedoara şi Oţelul Galaţi au disputat finalei Cupei României la fotbal, miercuri seara, pe Stadionul Municipal din Sibiu. După un meci disputat care...

Rețelele Politice ale lui Nicușor Dan: Influența USR în Primăria București

În mandatul lui Nicușor Dan ca primar al Capitalei, bucureștenii nu au avut parte de proiectele și investițiile necesare pentru rezolvarea problemelor locale. În...

Robert Fico, premierul slovac, este supus unei operaţii “foarte complicate” la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica

Premierul slovac Robert Fico este supus unei operaţii "foarte complicate" la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica, după ce a fost împuşcat de cinci ori...
Ultima oră
Pe aceeași temă