18.5 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăInternaționalRepetiţie. Cinema în aer liber în parcul Mihai Eminescu din Arad

Repetiţie. Cinema în aer liber în parcul Mihai Eminescu din Arad

După succesul din 2015, când peste 8.000 de spectatori s-au bucurat de film în aer liber, Caravana Metropolis se întoarce şi anul acesta în parcul Mihai Eminescu, din Arad.

Şase filme de autor vor fi proiectate de marţi până duminică, de la orele 21.30, utilizând cel mai performant echipament de proiecţie în aer liber din România, un ecran gonflabil de 120 m², şi singurul proiector digital mobil din ţară, de 17.000 lumeni, care permit urmărirea filmelor la o calitate înaltă, întâlnită în marile cinematografe clasice. Filmele din selecţia oficială, drame, thrillere, documentare pentru toate gusturile şi vârstele, se bucură de numeroase premii la importante festivaluri internaţionale, precum Cannes, Berlin, sau Premiile Oscar şi BAFTA. Intrarea este liberă.

Ce filme vor vedea arădenii? Evenimentul debutează marţi cu „Despre oameni şi oi”/ „Rams” (Islanda), r. Grímur Hákonarson, cu Theodór Júlíusson, Sigurður Sigurjónsson. Câştigător al premiului Un Certain Regard, la Cannes Film Festival 2015 şi al premiului publicului la TIFF 2015.

Miercuri, 6 iulie, va fi proiectat „Dheepan” (Franţa), r. Jacques Audiard – Câştigător al Palme d’Or la Festivalul de Film de la Cannes 2014. Joi, urmează comedia absurdă „Testamentul nou nouţ”/ Le tout nouveau testament” , r. Jaco Van Dormael, cu Catherine Deneuve, Benoît Poelvoorde – Nominalizat la Globul de Aur şi la Premiile Cesar pentru cel mai bun film străin.

Vineri este programată drama „Fiul lui Saul”/ „Son of Saul” (Ungaria), r. László Nemes, cu Urs Rechn, Levente Molnár. Filmul a primit peste 30 de nominalizări şi a câştigat 22 de premii, dintre care cel mai important este Oscarul pentru Cel mai bun film străin, în 2016. A fost distins cu Marele Premiu al Juriului şi cu Premiul FIPRESCI la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes şi cel mai bun film la ediţia din acest an a Globurilor de Aur.

„Amy” (UK), r. Asif Kapadia – Câştigător al Premiilor Oscar şi BAFTA pentru Cel mai bun documentar în 2016 va fi prezentat sâmbătă. Iar duminică este rândul peliculei „Mustang” (Turcia), r. Deniz Gamze Erguven, cu Tugba Sunguroglu, Gunes Sensoy, Elit Iscan. Filmul a fost nominalizat la Oscar şi la Globurile de Aur pentru Cel mai bun film străin şi a avut premiera la Cannes în 2015, în secţiunea Quainzaine des realisateurs. Laureat al premiului European Discovery of the Year la European Film Awards.

 

 

 

Cele mai citite

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...

Președintele Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, la Washington

Președintele Klaus Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, într-o ceremonie care se va desfășura la Washington, în ziua de 8 mai 2024. Președintele Iohannis...

Rusia – Ucraina, ziua 781. Rusia susține că “Formula de pace” va avea succes dacă Occidentul oprește livrările de arme pentru Ucraina

"Formula de pace" va avea succes dacă Occidentul oprește livrările de arme pentru Ucraina, susține purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria...
Ultima oră
Pe aceeași temă