5.2 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăInternaționalReușită pentru România: Un muzician român, medaliat cu aur la Moscova

Reușită pentru România: Un muzician român, medaliat cu aur la Moscova

Românul Andrei Ioniţă, în vârstă de 21 de ani, a câştigat premiul I şi o medalie de aur la secţiunea Violoncel a celei de-a XV-a ediţii a Concursului Internaţional “Ceaikovski” din Rusia, relatează Mediafax.

Şase muzicieni au fost desemnaţi câştigători la secţiunea Violoncel a Concursului International “Ceaikovski” din acest an. Premiul I, care implică şi o medalie de aur, a fost câştigat de românul Andrei Ioniţă, locul al II-lea – cu o medalie din argint – i-a revenit lui Alexander Ramm, iar pe poziţia a treia – medalie de bronz – s-a poziţionat Alexandre Bouzlov.

Citește și: Veste bună de la Balcaniada de Geografie. Elevii români, MEDALIAȚI cu aur și argint

Următoarele trei locuri au fost ocupate de Pablo Ferrández (locul al IV-lea), Seung Min Kang (locul al V-lea) şi Jonathan Roozeman (locul al VI-lea), se arată pe site-ul competiţiei.

Cea de-a XV-a ediţie a Concursului Internaţional “Ceaikovski”, secţiunea Violoncel, s-a desfăşurat în perioada 17 – 30 iunie, la Saint Petersburg Philharmonic.

Din juriul care a ales câştigătorii au făcut parte violonceliştii Alexander Kniazev, Martti Rousi, Sergei Roldugin, Jian Wang, David Geringas, Ivan Monighetti, Lynn Harrell, Myung-Wha Chung, Jan Vogler, Mischa Maisky, Sir Clive Gillinson, Mario Brunello, Wolfgang Bottcher.

Andrei Ioniţă este absolvent al Şcolii de Muzică şi Arte Plastice Nr.1 “Iosif Sava” din Bucureşti, secţia Violoncel, şi al Colegiului Naţional “Sfantul Sava”. Acesta a început să studieze pianul la vârsta de 5 ani, iar violoncelul, la 9 ani. În prezent, este student la Universitatea de Arte din Berlin (UdK). Andrei Ioniţă este laureat a numeroase concursuri naţionale şi internaţionale.

Concursul Internaţional “Ceaikovski”, a cărui prima ediţie a avut loc în urmă cu mai bine de 50 de ani, nu este doar un eveniment marcant al culturii muzicale din Rusia, ci şi una dintre manifestările majore pe scena muzicală internaţională. Concursul Internaţional “Ceaikovski” se desfăşoară o dată la patru ani.

Cele mai citite

Ciucă și Ciolacu le prezintă filialelor din București candidatul unic. Cel mai probabil este Cîrstoiu. Se așteaptă reacția Gabrielei Firea

Liderii PNL și PSD, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, se întâlnesc, marți dimineață, cu liderii filialelor din București ale ambelor partide, pentru a le...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Rusia cere Germaniei să recunoască drept genocid asediul Leningradului

Rusia a transmis Germaniei o "notă" în care cere ca asediul asupra orașului Leningrad, din timpul celui de-al doilea Război Mondial, să fie recunoscut...
Ultima oră
Pe aceeași temă