21.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăInternaționalRomânia 3D, la Viena

România 3D, la Viena

Proiectul "România 3D", care îmbină arta fotografică pe suport multimedia, expoziţia de costume naţionale şi muzica tradiţională, va fi lansat, marţi, la Institutul Cultural Român (ICR) de la Viena, informează instituţia culturală din capitala austriacă, potrivit Mediafax.

Cele trei dimensiuni artistice ale proiectului sunt fotografia, imaginea în mişcare şi muzica live. Vernisajul va fi urmat de concertul Izabelei Barbu (Jezebel), acompaniată la chitară de Mihai Melinescu şi Tudor Anghelescu. Programul cuprinde piese din folclor, din repertoriul Mariei Tănase şi din perioada interbelică.

Expoziţia "România Frumoasă" se axează pe experienţele cultural-turistice unice pe care le oferă România şi cuprinde imagini video cu aşezămintele Brâncoveneşti, centrele istorice din Sibiu, Bucureşti şi Iaşi şi alte destinaţii turistice mai puţin cunoscute publicului din străinătate.

Fotografiile expuse au fost realizate de Dana Stăvaru, Andrei Morar, Adel Al-Haddad şi Silvia Floarea Toth, fiind reprezentative pentru toate regiunile ţării.

Expoziţia de costume tradiţionale de pe Valea Someşului Mare prezintă o selecţie din colecţia Silviei Floarea Toth, marcând Ziua Internaţională a Iei.

Expoziţiile pot fi vizitate până la data de 29 iunie. Evenimentul, o producţie a Cabli Funart, este organizat în parteneriat cu Ambasada României la Viena şi Biroul de promovare şi informare turistică a României la Viena.

Cele mai citite

Cum alegi scaunul de birou pentru copii?

Școala online a fost pentru mult timp o normalitate în lumea celor mici. Tocmai de aceea, improvizarea unui birou acasă a devenit o prioritate...

Cum poți solicita despăgubiri de la Wizz Air? 3 recomandări

Mai mult de jumătate dintre pasagerii de zbor din Uniunea Europeană nu își cunosc drepturile în caz de întârziere sau anulare a zborului. Nu...

CSA Steaua, campioană naţională la polo feminin

CSA Steaua Bucureşti a câştigat din punct de vedere matematic al şaptelea său titlu de campioană naţională la polo pe apă feminin, după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă