9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalSchimbări de ultim moment la Festivalul George Enescu

Schimbări de ultim moment la Festivalul George Enescu

FESTIVALUL GEORGE ENESCU 2015. Pianistul Rudolf Buchbinder îl va înlocui pe Arcadi Volodos la concertul din 11 septembrie, de la Ateneul Român din Bucureşti, informează Mediafax.

Pianistul Arcadi Volodos nu mai poate participa la eveniment din motive de sănătate, informează organizatorii Festivalului Internaţional “George Enescu”.

Rudolf Buchbinder va interpreta, pe 11 septembrie, de la ora 16.30, la Ateneul Român, “Concertul Nr. 1 pentru pian şi orchestra în re minor op. 15”, de Johannes Brahms. Dirijor va fi Horia Andreescu.

Citește și: 

Rudolf Buchbinder este considerat unul dintre cei mai importanţi pianişti de pe scena internaţională. Admis la Şcoala Superioară de Muzică din Viena la vârsta de 5 ani, rămâne cel mai tânăr student din istoria instituţiei. Invitat deseori să concerteze alături de orchestre renumite, cum ar fi Filarmonica din Berlin, cea din Viena sau New York, Orchestra Naţională a Franţei, Filarmonica din Londra, Simfonia Naţională şi Orchestra din Philadelphia, Buchbinder a colaborat de-a lungul timpului cu dirijori celebri, precum Claudio Abbado, Gustavo Dudamel, Rafael Frühbeck de Burgos, Carlo Maria Giulini, Nikolaus Harnoncourt, Lorin Maazel, Kurt Masur, Zubin Mehta, Jukka-Pekka Saraste, Wolfgang Sawallisch şi Christian Thielemann. În discografia lui se regăsesc peste 100 de înregistrări.

Cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului Internaţional “George Enescu” are loc între 30 august şi 20 septembrie, în Bucureşti şi în alte oraşe din ţară, la 134 de ani de la naşterea marelui compozitor român şi 60 de ani de la moartea sa. Festivalul aduce publicului 22 de lucrări de George Enescu în interpretarea unora dintre cele mai valoroase orchestre ale lumii.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă