14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalSepultura, Moonspell și Arkona vin la București pe 7 iunie

Sepultura, Moonspell și Arkona vin la București pe 7 iunie

Metalhead Meeting 2014 va avea loc pe data de 7 iunie la Arenele Romane din București și va reuni pe aceeași scenă trupe cu greutate ale rock-ului mondial. Alături de ”greii” de la Sepultura (Brazilia), Moonspell (Portugalia) și Arkona (Rusia) vor concerta Endsight (Grecia) și Last Hope (Bulgaria), atmosfera urmând a fi încălzită de două trupe românești, Diamonds Are Forever și Sincarnate.

În 2013, la prima ediție, festivalul de rock Metalhead Meeting i-a încântat pe fanii heavy-metal din România cu prestațiile suedezilor de la Hypocrisy și Lake Of Tears, cărora li s-au alăturat danezii de la HateSphere, și cele trei trupe românești: ­Bucovina, Taine și L.O.S.T.. De astă dată, manifestarea organizată ca și anul trecut de metalhead.ro, unul dintre cele mai populare site-uri rock din România, cu sprijinul Gala și Bestmusic Live Concerts, susținut de Ciuc Premium și Monster Energy, își propune să-i cucerească pe rockerii noștri cu show-uri de excepție din sfera metalului susținute de trupe notabile ale genului. Primii vor urca pe scenă, în calitate de gazde ­responsabile cu pregătirea „terenului”, Sincarnate, trupa înființată în 2005 care anul trecut și-a lansat ­primul videoclip oficial, și Diamonds Are Forever, cu mai puțin de trei ani petrecuți pe scena rock, dar cu câteva apariții discografice remarcabile. Vor urma Last Hope (Bulgaria), Endsight (Grecia) și rușii de la Arkona, trupă al cărei nume face referire la ultimul oraș-cetate slav.

Arkona, în premieră în București

După ce a mai cântat în România la Baia Mare, Iași, Odorheiu Secuiesc, Cluj (Transylvanian Rockmaraton) și Timișoara, în cadrul turneului ­Pagan Worldwide Tour 2013, Arkona va reveni în România în 2014 pentru prima dată la București, la Arenele Romane. Arkona a debutat în 2002, iar cel mai recent album al formației, al șaptelea din carieră, este Yav și a fost lansat în acest an. Trupa este momentan recunoscută drept una dintre cele mai bune nume ale pagan-metalului mondial, iar videoclipurile rușilor strâng milioane de vizualizări pe Youtube. Versurile lor sunt puternic influențate de folclorul rus și mitologia slavă, iar muzica încorporează mai multe instrumente muzicale tradiționale rusești.

Moonspell, îndrăgostiți de România

Maratonul rock va continua cu Moonspell, cei cinci portughezi, Fernando Ribeiro (voce), Miguel Gaspar (tobe), Pedro Paixão (clape, chitară), Ricardo Amorim (chitară) și Aires Pereira (bass), promițând un spectacol deosebit pentru că au o relație specială cu publicul de la noi. ”Deși suntem o formație dintr-o țară nu foarte apropiată de România, avem o relație puternică cu publicul român. Ne place mult țara lui Dracula și abia așteptăm să cântăm aici. Va fi un show cât se poate de special, mai ales că vom fi și alături de prietenii din Sepultura”, a spus Fernando Ribeiro. La Arenele Romane, Moonspell promit un setlist special, care va include atât piese de pe cel mai recent album, „Alpha Noir“, apărut în 2012 și inspirat din stilurile celor de la Bathory, King Diamond, Onslaught, Metallica (la începuturi), Testament și Artillery, dar și piese precum „Luna“, „Alma Mater“, „Vampiria“, „Scorpion Flower“, „Mephisto“, „Opium“, „Finistera“, „At Tragic Heights“ sau „Full Moon Madness“.

 

Sepultura aniversează 30 de ani

 

Cel mai așteptat show va fi însă cel al trupei braziliene Sepultura, înființată în urmă cu 30 de ani în Belo Horizonte, care la ora actuală înseamnă ­Andreas Kisser, Paulo Jr., Eloy ­Casagrande și vocea incendiară a lui Derrick Green, solistul trupei din 1997, după plecarea lui Max Cavalera. O forță a thrash/death-metalului, cu influențe hardcore punk și industrial metal, trupa se află în plin turneu de promovare a celui mai recent material discografic – ”The Mediator Between Head and Hands Must Be the Heart”, lansat în 2013 și inspirat de una dintre capodoperele cinematografiei clasice, filmul Metropolis (1927). Din playlistul concertului de la București nu vor lipsi însă nici piese precum „Roots Bloody Roots“, „Arise“, „Refuse Resist“, „Ratamahatta“, „Territory“ sau „Attitude“.

Organizatorii au decis, ca urmare a numeroaselor solicitări venite din partea părinților, să permită intrarea liberă copiilor sub 12 ani, singura condiție fiind ca aceștia să fie însoțiți de cel puțin un adult cu bilet valabil. “Vrem să avem o generație viitoare de rockeri care să simtă muzica de la vârste cât mai fragede, așa că am hotărât să înlesnim accesul copiilor, alături de părinții lor, la evenimentele culturale și la muzica rock de calitate”, au comunicat organizatorii.

Copiii cu vârsta peste 12 ani vor avea însă nevoie de bilet cu preț întreg, la fel ca și adulții, prețul fiind de 100 de lei pentru Acces General și de 140 de lei pentru Golden Circle.  

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă