27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInternaționalShortsUP În Parc, ultima evadare de vacanță prin filme scurte

ShortsUP În Parc, ultima evadare de vacanță prin filme scurte

Zilele sunt mai scurte, serile mai lungi și evadările mai intense. În fiecare minut de vară, o poveste nouă așteaptă să prindă viață pentru a rupe rutina. La fel se întâmplă și în filmele scurte care au avut cel mai mare impact la public în 2013 și 2014; acestea se reunesc sâmbătă, pe 30 august, la Teatrul de Vară Herăstrău. ShortsUP În Parc aduce sub cerul liber o colecție de scurtmetraje ce a strâns un număr record de emoții, aplauze și hohote de râs pe parcursul ultimilor doi ani. TRAILERUL evenimentului.

Seara începe cu un concert indie-pop al formației We Singing Colors, autorii single-ului Good Days, Bad Days, care a invadat radio-urile alternative din România și din străinătate. Cunoscuți pentru prestații spontane în locuri neconvenționale precum parcuri, acoperișuri, străzi, taxi-uri, membrii We Singing Colors au pregătit pentru ShortsUP În Parc un experiment muzical ce îmbină instrumentele acustice (triola, oua, chimes) cu vibrații electronice și povești originale.

Începând de la 21:00, două ore pline de ficțiune, dramă, comedie și romance vor anima atmosfera ultimului weekend oficial de vară, într-un amfiteatru înconjurat de natură. Din Julian (r. Matthew Moore, Australia, 2011), câștigătorul Ursului de Cristal la Berlin, aflăm că libertatea și curajul se dobândesc încă din copilărie și se păstrează o viață întreagă. Nu e ușor să fii rebel când ai nouă ani, mai ales dacă locuiești în lumea adulților plini de secrete. Un scurtmetraj amuzant și sensibil despre drumul dificil către maturitate.

Comedia franceză revine în programul ShortsUP cu Diagnostic (r. Fabrice Bracq, Franta, 2013), unul dintre cele mai apreciate scurtmetraje de la Weekendul Comediei Scurte, un film ce tratează aventurile cuplurilor neconvenționale. Specialitatea doctorului Semyc este o boală foarte populară pentru care nu s-a găsit niciun leac – anunțarea diagnosticului e un exercițiu delicat pe care acesta îl stăpânește la perfecție.

În Goana (r. Victor Carrey, Spania, 2011), ficțiune nominalizată la Chicago Film Festival, echilibrul unei zile liniștite e distrus de o serie de coincidențe insolite: o gumă de mestecat, o cafea cu lapte, o țigară aprinsă pe jumătate, o geantă cu bani. Când viața îți atârnă de un fir subțire, poate că cel mai înțelept lucru e să fugi. Să evadezi cât mai repede, să lași totul în urmă și să te oprești doar atunci când pericolul a trecut. Toate întâmplările din scurtmetrajul lui Victor Carrey contribuie la dezlegarea misterului cel din urmă: încotro aleargă eroul filmului?

Biletele pentru ShortsUP În Parc pot fi achiziționate în avans la prețul de 30 de lei din rețelele MyTicket și Eventim. Un număr limitat de bilete va fi disponibil spre vânzare și la fața locului, la prețul de 35 de lei. La cumpărarea în avans, spectatorii își pot alege locul preferat în gradenele Teatrului de Vară Herăstrău. Prețul biletului include întreaga experiență ShortsUP, formată din filme scurte și concert.

ShortsUP În Parc e ultimul eveniment outdoor din sezonul 2013-2014 și va avea loc la Teatrul de Vară Herăstrău, foarte aproape de intrarea în Parcul Herăstrău de la Arcul de Triumf. Accesul se face începând de la ora 19:00 iar concertul se desfășoară înainte de proiecția filmelor, de la ora 20:00 la 21:00.

We Singing Colors, formația autohtonă înființată în 2011 la inițiativa lui Andrei Hațegan (solistul trupei The Amsterdams), a susținut peste 100 de concerte în România și Republica Moldova și a apărut de două ori în compilația internațională Music Alliance Impact. Trupa a atras atenția presei americane cu piesa “Day for my eyes”, cântată pentru prima dată public într-un taxi bucureștean.

ShortsUP reia șirul evenimentelor tematice în jurul filmelor de scurtmetraj și artelor conexe cinematografiei începând din octombrie. Detalii pe www.shortsup.ro.

ShortsUP face selecții tematice cu cele mai premiate filme scurte din toata lumea, fie că e vorba de ficțiuni, animații, documentare sau filme scurte experimentale. Scurtmetrajele ajung în atenția publicului larg în fiecare sezon, prin evenimente și zilnic, prin platforma de recomandări online www.shortsup.ro. În ultimii 5 ani, evenimentele ShortsUP au fost adesea experiențe interactive și mixuri neconventionale între film si arte conexe cinematografiei. ShortsUP Musicology a fuzionat scurtmetrajele cu muzica pe scena Operei Nationale București, iar Adevar sau Provocare a explorat granița dintre cinema și teatru la Muzeul Național de Artă Contemporană. O dată pe an, ShortsUP organizează Noaptea Lungă a Filmelor Scurte, maratonul nocturn al iubitorilor de cinema in doze mici.

Cele mai citite

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...

Vin ploile și scad temperaturile! Prognoza meteo pe regiuni, până pe 28 aprilie

Specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza de specialitate, valabilă până pe 28 aprilie 2024. Astfel, în perioada următoare, vremea...

Inspecția Judiciară a cerut suspendarea judecătoarei care se ocupă de cazul lui Vlad Pascu

Inspecția Judiciară a trimis o propunere pentru suspendarea judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu de la Judecătoria Mangalia până la încheierea procedurilor disciplinare, în data de...
Ultima oră
Pe aceeași temă