9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalStart la Festivalul de Film de la Sarajevo. Lista filmelor românești proiectate...

Start la Festivalul de Film de la Sarajevo. Lista filmelor românești proiectate la festival

Festivalul de Film de la Sarajevo începe vineri și se va încheia în 22 august. La acest eveniment, România va participa cu opt producții, conform unui comunicat al ICR Viena, citat de Agerpres.  

festivalul pune accent pe regiunea Europei Centrale și de Est, incluzând producții din Albania, Armenia, Austria, Azerbaidjan, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cipru, Grecia, Kosovo, Macedonia, Malta, Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Slovenia, Turcia și Ungaria.

Filmele românești care vor fi proiectate în cadrul festivalului sunt “Toto și surorile lui” regia Alexander Nanău, selectat în competiția de documentare, “Aferim!” regia Radu Jude și “Un etaj mai jos” regia Radu Muntean, ambele urmând a fi prezentate în cadrul secțiunii În Focus, “Comoara” regia Corneliu Porumboiu, difuzat în premieră regională în cadrul competiției de lungmetraj, “Chuck Norris vs Communism” regia Ilinca Călugăreanu, difuzat în premieră regională în cadrul competiției de documentare, “Acasă la tata” regia Andrei Cohn, difuzat în premieră internațională în cadrul competiției de lungmetraje, “Ramona” regia Andrei Crețulescu, difuzat în premieră regională în cadrul competiției de scurtmetraj, și “O faptă bună” regia Andrei Gruzsniczki, difuzat în premieră mondială în cadrul competiției de scurtmetraj.

Ediția din acest an a festivalului reunește un număr semnificativ de artiști români din domeniul filmului, invitați să participe la programele Sarajevo Film Festival dedicate industriei cinematografice: CineLink, Docu Rough Cut Boutique și Talents Sarajevo.

PUBLICITATE
Conform site-ului evenimentului, regizorul Călin Netzer este președintele juriului de lungmetraj.

Institutul Cultural Român de la Viena este partener al ediției 2015 a Festivalului de Film de la Sarajevo, potrivit comunicatului citat.

 

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...
Ultima oră
Pe aceeași temă