14.8 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăInternaționalFOTO. Stela Popescu, Florin Piersic şi membrii trupei Cargo, decoraţi de preşedintele...

FOTO. Stela Popescu, Florin Piersic şi membrii trupei Cargo, decoraţi de preşedintele Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis i-a decorat, marţi, pe actorii Stela Popescu şi Florin Piersic şi pe membrii trupei Cargo într-o ceremonie care a avut loc la Palatul Cotroceni, transmite Agerpres. “Suntem aici pentru a vă recunoaşte şi onora talentul şi cariera artistică prin acordarea Ordinului Naţional ‘Steaua României’ şi, respectiv, a Ordinului ‘Meritul Cultural’. Vă felicit şi vă mulţumesc pentru contribuţia dumneavoastră la prestigiul actului artistic şi de cultură din România”, a spus şeful statului. 

El a afirmat că actriţa Stela Popescu este “un reper inconfundabil al teatrului de comedie şi revistă românesc”. “Generaţii de iubitori ai genului v-au admirat pe scenele teatrelor, precum şi în numeroase filme şi seriale de televiziune”, a mai spus Iohannis. 

Şeful statului a susţinut că în ţară sau în străinătate românii îl recunosc pe Florin Piersic “drept un simbol al vitalităţii artei scenice româneşti şi un veritabil exemplu de longevitate şi tenacitate”. “În film şi pe scenă aţi întruchipat modele umane şi aţi dat viaţă unor idealuri morale pentru generaţii întregi de români”, a adăugat Iohannis. 

El le-a transmis un mesaj şi membrilor trupei Cargo. “Cântecele dumneavoastră v-au purtat spre recunoaştere naţională şi europeană, dar mai ales spre inimile multor mii de români. Parafrazând titlul uneia dintre piesele cele mai cunoscute, vă cer să nu lăsaţi să le fie dor de Cargo iubitorilor muzicii dumneavoastră!”, a spus şeful statului. 

Şeful statului a semnat pe 1 decembrie anul trecut decretul privind conferirea Ordinului Cultural “Pentru Merit” în grad de Cavaler membrilor Cargo “cu prilejul aniversării a 30 de ani de existenţă a formaţiei, pentru contribuţia deosebită la promovarea muzicii rock în România şi îmbogăţirea patrimoniului acestui gen muzical, pentru remarcabile interpretări muzicale”. 

Ordinul a fost conferit lui Adrian Armand Bărar (Adi Bărar), Adrian Gabriel Igrişan (Adi Baciu Igrişan), Octavian Pilan (Tavi Pilan), Ionuţ Rovin Cârja (Ionuţ Cârja), Florin Iuliu Barbu (Florin Barbu), Cătălin Richard Pulpă (Rici), Cosmin Petru Nicoară. 

Tot în decembrie anul trecut, şeful statului i-a conferit actriţei Stela Popescu, în vârstă de 80 de ani, Ordinul Naţional “Steaua României” în grad de Cavaler “în semn de înaltă apreciere pentru remarcabilele interpretări artistice susţinute pe cele mai importante scene din ţară, pentru dragostea şi talentul de care a dat dovadă în promovarea artei teatrale, prin care a încântat numeroase generaţii de spectatori”. 

În ianuarie, şeful statului i-a conferit lui Florin Piersic Ordinul Naţional “Steaua României” în grad de Ofiţer “în semn de înaltă apreciere pentru remarcabilele interpretări artistice susţinute pe cele mai importante scene din ţară, pentru dragostea, înţelegerea şi talentul de care a dat dovadă în promovarea artei teatrale şi cinematografice şi a tinerelor talente”. Actorul Florin Piersic a împlinit anul acesta 80 de ani.

 

 

Cele mai citite

Cine sunt cei mai doriți angajatori din România

Un studiu elaborat de Catalyst Solutions prezintă un clasament al celor mai doriți angajatori din România, în anul 2024, arată un articol postat pe...

Cod portocaliu și galben de vânt puternic și vijelii în mai multe zone din țară

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod portocaliu de vânt puternic pentru judeţul Caras-Severin, valabilă de joi seara de la ora...

Nici măcar promisiuni. Salariile bugetarilor, posibil majorate abia anul viitor. Ciolacu: Avem discuţii în marja Legii 153

Bugetarii se plâng că au rămas în urmă cu salariile. Zeci de angajați chiar din sânul Guvernului au ieșit în stradă să-și strige nemulțumirile....
Ultima oră
Pe aceeași temă