13.5 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăInternaționalSummer Well - festivalul vacanță a fost deschis pe ritmuri britanice de...

Summer Well – festivalul vacanță a fost deschis pe ritmuri britanice de pop-rock

~~Cu un public variat, de la adolescente cochete, familii cu copii mici așezate pe pături de picnic la fani ai trupelor din line-up-ul festivalului "vacanță", Summer Well a revenit în localitatea de lângă București, pentru două zile de pop și rock.

Primii care au deschis cele aproape opt ore de concerte până după miezul nopții au fost cei de la The Prides.

"Venim dintr-o țară îndepărtată numită Scoția, dintr-un orășel, Glasgow", s-au prezentat aceștia.

~~Cu fiecare cântec pe care îl cântau, membrii trupei synthpop se dezvăluiau publicului ce a venit să îi vadă, la o oră toridă a zilei. Aplaudați de o mare de admiratoare adolescente, în fața scenei, muzicienii au încurajat publicul să bată din palme sau să danseze cu cele mai stranii mișcări pe care le au în "arsenal", pe muzica lor. După ce au menționat că piesele lor pot fi găsite "în toate locurile cunoscute de pe internet", aceștia au cântat un cover al unei artiste care, la vremea lansării cântecului respectiv, nu ar fi putut spune această replică — "Time After Time" de Cyndi Lauper.

Chloe Howl a adus, pe scena de la Summer Well, un amestec de voce guturală cu ritmuri pop-rock. Trupa de la mijlocul programului primei zile a festivalului, The 1975, a schimbat ritmurile mult spre un rock mai agresiv.

~~"Este prima dat când suntem în România", a spus vocalul trupei, Matt Healy, și a mărturisit că a mai existat o tentativă a trupei de a cânta în această țară. "Trebuia să venim în România acum ceva timp, dar din cauza unor motive de rahat, nu am mai venit", a spus acesta.

Englezul John Newman a urcat penultimul pe scena de la Summer Well și a invitat publicul constant să-l susțină pe parcursul concertului.

"V-au plăcut cei de la The 1975? Sunteți pregătiți pentru Bastille? Să facem zgomot…", a spus John Newman
.

~~El a adus la Summer Well melodii care l-au consacrat, printre care "Loosing Sleep" și "Out of my head". Cu ultima piesă "Love me again", cu care a fost nominalizat anul acesta la trei categorii la Brit Awards, artistul a reușit să antreneze publicul care l-a acompaniat fredonând versurile piesei.

Înainte de headlinerii primei zile de Summer Well, Bastille, pe scena secundară a festivalului a avut loc o reprezentație de dans cu proiecții care aminteau de o lume selenară.

Cei de la Bastille și-au început concertul în jurul orei 23,00. Vocalul formației s-a plimbat, spre finalul show-ului, prin public și a arătat că a învățat să spună "mulțumesc" aproape fără accent.

~~"Sunteți un public minunat", a spus Dan Smith, după ce a făcut o fotografie publicului cu telefonul său.

Pentru final, muzicienii au păstrat un cover al anilor '90, "(Rhythm) Of the Night" și hitul "Pompeii". După cele două piese, vocalul trupei și-a luat la revedere de la public tot în limba română.

Duminică, ultima zi a festivalului, începe cu Reptile Youth, care vor urca pe scenă la ora 17,00. Line-up-ul continuă cu Tom Odell (18,15), Miles Kane (19,30), The National (20,45) și Placebo (22,45).

Publicul primei zile a festivalului a fost de peste 10.000 de persoane, abonamentele Summer Well fiind sold-out cu peste o săptămână înainte de începerea evenimentului. Întregul eveniment a fost filmat cu o dronă care a survolat Domeniul Știrbey din Buftea.

 

Cele mai citite

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...

Comisarul UE pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski (Polonia), se întâlnește cu fermieri români. Polonezii și românii au protestat contra cerealelor din Ucraina

Comisarul UE pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, se află în România și urmează a se întâlni cu oficiali și cu fermieri români. Janusz Wojciechowski este originar...

Guvernul lansează Strategia Națională împotriva traficului de persoane. România a devenit țară de destinație pentru persoane din zona Asiei

România a devenit țară de destinație pentru victimele traficului de persoane provenite din zona Asiei, semnalează noua Strategie Națională împotriva traficului de persoane. Guvernul României...
Ultima oră
Pe aceeași temă