16 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăInternaționalTop trei filme în box office-ul românesc, după primul weekend din decembrie

Top trei filme în box office-ul românesc, după primul weekend din decembrie

Filmul „În inima mării”, regizat de Ron Howard, conduce box office-ul românesc cu încasări în valoare de 573.992 lei, fiind vizionat de 26.192 spectatori.

Pe poziția a doua în box office este comedia „Haos de Crăciun” care a cumulat un total de 331.865 lei şi 17.302 admisii, iar poziția a treia este revendicată de filmul „Podul spionilor” care a generat în urma acestui weekend 263.905 lei şi o cifră de 12.487 spectatori.

Filmul „În inima mării” reprezintă o ecranizare a best-sellerului omonim semnat de Nathaniel Philbrick despre expediţia vaporului Essex. Dezastrul maritim real l-a inspirat pe Herman Melville să scrie „Moby-Dick”. Însă cartea nu relatează decât jumătate din poveste. 

În iarna anului 1820, ambarcaţiunea Essex este atacată şi distrusă de o balenă uriaşă cu o voinţă distrugatoare, aparent raţională. Regizorul surprinde dezolanta imagine de după asaltul balenei asupra vaporului şi lupta pentru salvare a echipajului captiv în mijlocul vastei întinderi de apă. Cei câţiva supravieţuitori dintr-o barcă vor ajunge să pună la îndoială propria credinţă, moralitatea şi chiar valorile umane după care se ghidează. În tot acest timp, căpitanul caută o modalitate de a se ghida în larg şi de a-şi duce la ţărm echipajul, în timp ce secundul său devine obsedat de dorinţa de a captura fioroasa balenă.

Filmul „În inima mării” reuneşte o distribuţie de excepţie din care fac parte Chris Hemsworth, în rolul ofiţerului secund Owen Chase, Benjamin Walker ca neexperimentatul căpitan George Pollard, Cillian Murphy în rolul secundului Matthew Joy şi Ben Whishaw în rolul scriitorului Herman Melville, ale cărui investigaţii readuc povestea la viaţă 30 de ani mai târziu.

Tom Holland joacă rolul tânărului Tom Nickerson, iar Brendan Gleeson interpretează acelaşi personaj cu 30 de ani mai în vârstă. Actorul spaniol Jordi Molla este căpitanul vaporului Arhimede care încearcă să îl avertizeze pe George de pericolele care îl aşteaptă.

Howard a regizat filmul după un scenariu de Charles Leavitt („Diamantul sângeriu”), bazat pe o poveste de Leavitt şi Rick Jaffa & Amanda Silver („Planeta Maimuţelor: Invazia”) şi inspirat de cartea lui Nathaniel Philbrick, câştigătorul premiului National Book, secţiunea nonficţiune, în anul 2000.

Filmul este produs de Joe Roth, Paula Weinstein, Will Ward, Brian Grazer şi Ron Howard. Producătorii executivi sunt Bruce Berman, Sarah Bradshaw, Palak Patel, Erica Huggins şi David Bergstein, cu William M. Connor în calitate de co-producător.

Echipa de creaţie din spatele camerelor de filmare este alcătuită din: directorul de imagine câştigător al unui premiu Oscar – Anthony Dod Mantle („Vagabondul milionar”, „Rush: rivalitate şi adrenalină”), scenograful Mark Tildesley („Wikileaks: A cincea putere în stat”), editorii premiaţi cu Oscar Mike Hill („Apollo 13”, „Rush: rivalitate şi adrenalină”) şi Dan Hanley („Apollo 13”), designerul de costume Julian Day („Rush: rivalitate şi adrenalină”) şi compozitorul Roque Baños („Cartea morţilor”).

„În inima mării” a avut premiera pe marile ecrane din ţară pe 4 decembrie şi este disponibil în format 3D, Dobly Atmos şi 4DX. 

Cele mai citite

Metodologia privind evaluarea externă a calității educației, în dezbatere publică

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică proiectul de Hotărâre privind aprobarea Metodologiei de evaluare externă a calității educației, precum și Criteriile, standardele...

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

Echilibrul perfect: cum să îmbini mobilierul vintage cu designul modern

În ultimii ani, o tendință care a câștigat teren în designul interior este combinarea mobilierului vintage cu designul modern. Acest amestec neconvențional de stiluri...
Ultima oră
Pe aceeași temă