16.1 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialTrupa de etno jazz Trigon, pe scena sălii ARCUB

Trupa de etno jazz Trigon, pe scena sălii ARCUB

Sâmbătă, 14 martie, scena Sălii ARCUB va fi gazda celebrei trupe de etno-jazz Trigon, care va susține, în cadrul seriei Jazzaj la ARCUB, concertul „Glasul Pământului”.

Primul eveniment de jazz din această primăvară, din Batiștei 14, începe la ora 20.00 și îi așteaptă pe melomani să își petreacă seara de sâmbătă în prezența unui mix de muzică balcanică și improvizație de jazz, interpretată cu măiestrie de către cei patru artiști.

Formația, compusă din Anatol Ștefăneț (violă, voce), Dorel Burlacu (clape, armonică), Vali Boghean (saxofon, trompetă, flaut, caval, voce) și Gari Tverdohleb (tobe, xilofon), este apreciată de publicațiile de specialitate, revista Megapolis (Moscova) afirmând despre Trigon: „A reușit să găsească combinația unică dintre folclor și jazz. Fiecare muzician își urmează drumul, ceea ce nu se realizează ușor. Ascultându-i, publicul cade în transă, iar concertul continuă în reverie“.

Stilul inedit abordat de cei patru basarabeni a obținut recunoașterea internațională o dată cu premiul Academiei Franceze „Charles Cros”, primit în 1994 pentru albumul de debut –„The Moldovan Wedding in Jazz”. De atunci, formația a susținut numeroase concerte la festivaluri celebre de jazz, iar muzica lor este transmisă de majoritatea posturilor de radio din lume.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 782. Rusia ar pregăti acte de sabotaj în toată Europa, avertizează serviciile de informații

Rusia ar pregăti "acte de sabotaj violente" în toată Europa, avertizează serviciile de informații occidentale. "Suntem de părere că riscul unor acte de sabotaj controlate...

VIDEO. Poli Iași obține victoria în partida cu FC Hermannstadt

Într-un meci tensionat din cadrul etapei a opta a fazei play-out a Superligii de fotbal, Politehnica Iași a reușit să învingă echipa FC Hermannstadt...

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...
Ultima oră
Pe aceeași temă