25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInternaționalTurneul Stradivarius 2010, între 4 şi 25 mai

Turneul Stradivarius 2010, între 4 şi 25 mai

Turneul Naţional Stradivarius, susţinut de violonistul Alexandru Tomescu şi pianistul Horia Mihail şi asociat unei campanii sociale, se va desfăşura între 4 şi 25 mai în acest an, în zece oraşe din ţară, potrivit organizatorilor, Asociaţia Accendo, citată de Mediafax.

Cei doi muzicieni vor susţine recitaluri în săli de concert din Bacău, Oneşti, Braşov, Sibiu, Baia Mare, Bistriţa, Timişoara, Piteşti, Constanţa şi la Sala Radio din Bucureşti.

Prin acest turneu, ajuns la cea de-a treia ediţie, violonistul Alexandru Tomescu, care cântă pe vioara Stradivarius Elder-Voicu, şi pianistul Horia Mihail doresc să dea posibilitatea fiecărui român să asculte, măcar o dată, live, sunetul viorii câştigate prin concurs de Tomescu în 2007.

Ca şi la ediţiile precedente, Turneul Naţional Stradivarius 2010, organizat de Asociaţia Accendo în parteneriat cu Radio România, este asociat unei campanii sociale, în acest an fiind vorba despre strângerea de fonduri pentru ajutorarea celor peste 30.000 de copii hipoacuzici din România. Campania de strângere de fonduri se desfăşoară cu sprijinul Radiodifuziunii şi Televiziunii Române, în regim de campanie de interes public, potrivit unei decizii a Consiliului Naţional al Audiovizualului.

Anul trecut, în campania asociată Turneului Naţional Stradivarius, dedicată strângerii de fonduri pentru Asociaţia Nevăzătorilor din România, s-au strâns peste 120.000 de euro, a declarat Horia Mihail, preşedintele Asociaţiei Culturale Accendo. Sumele strânse în cadrul campaniei provin în principal din donaţii făcute telefonic, precum şi de la sponsori.

Violonistul Alexandru Tomescu, solist concertist al Orchestrelor şi Corurilor Radio şi al Filarmonicii Piteşti, are 26 de premii la concursuri internaţionale, peste 1.000 de concerte susţinute în întreaga lume, colaborări cu mari dirijori şi 12 CD-uri – o carte de vizită impresionantă pentru tânărul violonist a cărui tehnică impecabilă, sensibilitate şi maturitate muzicală au depăşit de mult graniţele Europei, ajungând până în Asia şi America. El este, totodată, câştigătorul concursului organizat de Ministerul Culturii pentru darea în folosinţă a viorii Stradivarius, în 2007.

Pianistul Horia Mihail a primit premiul întâi la toate concursurile de pian la care a participat. După o perioadă de trei ani în care a fost conferenţiar universitar la Boston University, s-a întors în România, unde este solist concertist al Orchestrelor şi Corurilor Radio şi al Filarmonicilor din Braşov şi Piteşti. Horia Mihail a susţinut peste 1.000 de concerte şi recitaluri solo în 20 de ţări de pe trei continente.

Cele mai citite

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...

Aici găsești sisteme parazăpezi pentru acoperiș care împiedică alunecarea zăpezii

Atunci când sezonul rece își face apariția, crește interesul pentru achiziționarea accesoriilor pentru acoperiș, precum parazăpezile. Este și firesc, având în vedere că este...

TOP 5 abilităţi esenţiale care te vor propulsa în carieră

Indiferent de traseul pe care-l alegi în carieră, vei avea nevoie de mai mult decât cunoştinţe specifice pentru a avansa. Soft skills sau abilităţile...
Ultima oră
Pe aceeași temă