19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalUn documentar IMPRESIONANT despre Amy Winehouse va rula în România

Un documentar IMPRESIONANT despre Amy Winehouse va rula în România

Filmul "Amy", regizat de Asif Kapadia, va fi difuzat în premieră, în cinematografele din România, la data de 18 septembrie.

Filmul prezintă o poveste emoţionantă despre viaţa, dinolo de scenă, a cântăreţei Amy Winehouse.

Regizorul Asif Kapadia a folosit imagini de arhivă, precum şi piese în premieră, “pentru a realiza acest film extrem de modern, emoţionant şi energic, care pune în evidenţă lumea în care trăim într-un mod unic”, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

"A fost cu adevărat interesant să facem acest film. Foarte mulţi oameni au fost emoţionaţi când au văzut-o pe Amy fericită în copilărie şi la început de adolescenţă. Pentru că nu au avut ocazia să o vadă niciodată fericită. Au fost oameni care au plâns văzând-o aşa. I-am auzit spunând: «N-am ştiut că a fost fericită.» Ei au crezut că a fost nefericită şi confuză întreaga viaţă. Adevărul este că era uimitoare, inteligentă, atât de specială! Într-un interval scurt de timp, a trecut dintr-o parte în cealaltă. Toţi cei cu care am vorbit sunt încă şocaţi de dispariţia ei, încă nu şi-au revenit”, a declarat Asif Kapadia, regizorul filmului.

Primul album al lui Amy a apărut când solista avea 18 ani, iar următorul la 21-22 de ani.

Amy Winehouse a fost o cântăreaţă de jazz considerată un talent unic în generaţia ei. Din păcate, Amy a decedat în urma unei intoxicaţii cu alcool, în iulie 2011, la vârsta de 27 de ani.

Pe 15 august 2011, Amy Winehouse ar fi trebuit să concerteze la Bucureşti, dar, cu aproximativ două luni înainte de această dată, întregul turneu a fost anulat. Pe 14 septembrie 2015, Amy Winehouse ar fi împlint 31 de ani.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...
Ultima oră
Pe aceeași temă