13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăInternaționalUn regizor român, în competiția unui festival internațional de film

Un regizor român, în competiția unui festival internațional de film

Scurtmetrajul “Have Sweet Dreams”, al regizorului român Ciprian Suhar, a fost selectat în competiţia oficială a Festivalului Internaţional de Film de la Odense, cel mai vechi eveniment de profil din Danemarca, informează Mediafax.

Scurtmetrajul “Have Sweet Dreams” (2014) va fi proiectat pe 25, 26 şi 27 august, la Cafébiografen şi Magasinet, în competiţia oficială a acestui festival care a fost fondat în 1975, informează Institutul Cultural Român de la Stockholm.

Filmul românesc concurează, alături de alte o sută de pelicule, la trofeul pentru cel mai bun scurtmetraj internaţional. Ca urmare a unui parteneriat încheiat în 2013, scurtmetrajul câştigător la Festivalul de la Odense este preluat în selecţia Academiei americane, care decernează premiile Oscar, în secţiunea dedicată filmelor scurte.

Filmul “Have Sweet Dreams” spune povestea a doi băieţi care provin dintr-o familie modestă, în care lupta cu dificultăţile vieţii cotidiene reflectă neputinţa adulţilor de a-şi asuma responsabilitatea pentru decizii care privesc întreaga familie.

Filmul a fost proiectat la mai multe festivaluri de profil, printre care Trieste Film Festival (Italia, 2015), Festival International du Film d’Aubagne (Franţa, 2015), Lichter/ Filmfest Frankfurt International (Germania, 2015) şi Asiana International Short Film Festival (Coreea, 2014).

Filmul a fost premiat pentru cea mai bună imagine (ZeroTrenta Cortofestival, Italia, 2014), cea mai bună interpretare (Valdarno Cinema Fedic, Italia, 2015) şi cel mai bun scurtmetraj într-o limbă străină (Jalari in Corto Festival, Italia, 2014).

Festivalul Internaţional de Film de la Odense, cel mai important festival de profil din Danemarca, se desfăşoară anul acesta în perioada 24 – 30 august.

Prezenţa românească la festival este susţinută de Institutul Cultural Român de la Stockholm şi Ambasada României în Regatul Danemarcei. Aceasta este prima colaborare ICR cu Festivalul Internaţional de Film de la Odense.

Ciprian Suhar s-a născut în România, în 1974. Din 1991 trăieşte în Italia, unde a terminat cursurile la Accademia di Belle Arti Brera din Milano. A lucrat mulţi ani la Teatro della Contraddizione după care s-a mutat la Roma, unde lucrează în cinema, ca operator imagine.

Cele mai citite

Importanța testelor de screening pentru femei – Pasul esențial către o sănătate durabilă

Datorită progreselor rapide ale tehnologiei aplicate în medicină, femeile pot face teste de screening pentru a depista la timp boli grave, bolile canceroase, în...

FC Barcelona și-a „betonat” poziția secundă în Spania, după victoria cu „lanterna roșie” Almeria

FC Barcelona și-a consolidat poziția secundă în La Liga, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în deplasarea de la Almeria, în etapa...

Zona din fața casei – amenajări necesare pentru a completa estetic și funcțional spațiul

În fața casei tale, există o zonă care poate fi un spațiu deosebit pentru a-ți...
Ultima oră
Pe aceeași temă