17.4 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăInternaționalBătălia de la Uniunea Scriitorilor ia propoporţii: Nicolae Manolescu a eliminat 11...

Bătălia de la Uniunea Scriitorilor ia propoporţii: Nicolae Manolescu a eliminat 11 colegi

 

Consiliul USR a decis, luni, excluderea tocmai a celor care pe 19 martie au fost aleși în noua conducere a uniunii. Lupta continuă în justiție.

Cristian Teodorescu, Florin Iaru, Ioana Crăciunescu, Dan Iancu, Cosmin Perţa, Valeriu Mircea Popa, Cristian Tiberiu Popescu, Octavian Soviany, Adrian Suciu, Paul Vinicius, Daniel Vorona au fost daţi afară din Uniunea Scriitorilor din România  după ce, în Adunarea Generală Extraordinară a USR care a avut loc sâmbătă, s-a votat un nou statut și o nouă conducere. Războiul din cadrul organizației se dă prin intermediul diverselor comisii. “Comisia de Monitorizare, Suspendare şi Excludere a constatat încălcarea de către un număr de membri ai Uniunii Scriitorilor din România a articolului 16 şi următoarele din capitolul 5 din Statutul USR, în sensul că au convocat nestatutar o Adunare Generală Extraordinară şi au organizat, la data de 19 martie, o Adunare Generală Extraordinară nestatutară, nedesfăşurată prin adunările generale ale Filialelor, în care s-au votat nestatutar noi organe de conducere“, se arată într-un comunicat al vechii conduceri a Uniunii Scriitorilor.

Florin Iaru, ales la Adunarea Generală de sâmbătă, vicepreședinte în conducerea nerecunoscută de către Nicolae Manolescu, președintele contestat la rândul său al USR, a declarat pentru „România liberă“ că lupta va continua în justiţie. „Deocamdată ne-au dat afară pe noi, cei care am fost aleşi pentru că ei nu ştiu încă cine a participat la acea şedinţă. Dar cum noi am depus la tribunal 700 de pagini de documente vor afla şi cine au fost cei care ne-au votat, aşa că în curând vor urma şi alte excluderi. Ei nu rezolvă însă astfel nimic din problemele nerezolvate. Statutul de exemplu. Noi vom continua oricum această luptă pentru că nu avem chiar nimic de pierdut. La vârsta mea şi a lui Cristian Teodorescu primeam cel mult o indemnizaţie de merit sau o pensie mărită cu 50%, lucruri de care nu ne pasă“, a precizat Florin Iaru.

Sfaturi proaste

Cristian Teodorescu, cel care a fost ales președinte al USR la Adunarea Generală Extraordinară convocată la data de 19 martie, a precizat într-o postare pe Facebook că nu știe cine îl sfătuiește pe domnul Nicolae Manolescu, dar îl sfătuiește prost.

“Iar dacă nu-l sfătuiește nimeni, ci a reacționat de unul singur la comunicatul nostru, a făcut-o ignorând până și statutul după care a fost ales. În loc să vadă dacă nu cumva noi, aceștia puțini, avem dreptate, a anunțat într-un interviu că vom fi dați afară din Uniune la ședința de azi (ieri – n.r.) a Consiliului USR. Știam că asemenea lucruri se supun la vot, nu că președintele anunță dinainte ce va face Consiliul. Domnul Nicolae Manolescu se face că nu știe că această Adunare Generală Extraordinară a fost organizată după toate regulile prevăzute de lege. Iar dacă nu știe, cu atât mai trist pentru cei care se lasă conduși de domnia-sa“, a menționat Cristian Teodorescu. Acesta a afirmat că Nicolae Manolescu vrea să inducă scriitorii și opinia publică în eroare cu afirmația că noua conducere s-ar fi ales singură, ilegitim.

“Am făcut Adunarea Generală Extraordinară potrivit prevederilor legii, nu așa cum susține domnul Nicolae Manolescu, că am fi făcut-o ilegal. Dacă domnul Nicolae Manolescu nu știe legile sau le aplică așa cum îi convine, acesta nu-i un argument să susțină neadevăruri despre noi. Că încearcă să minimalizeze inițiativa noastră îl privește. Dar când servește scriitorilor și opiniei publice neadevăruri despre noi, domnul Manolescu nu face decît să justifice acțiunile noastre și încercarea pe care o facem de a reforma Uniunea Scriitorilor“, a susținut Cristian Teodorescu.   

Cele mai citite

Taxele prea mari pe salarii au scos mii de români în stradă

Delegaţia Blocului Naţional Sindical a cerut luni reprezentanţilor Ministerului Finanţelor măsuri privind reducerea fiscalităţii pe muncă şi demararea de urgenţă a unei reforme fiscale,...

5 metode prin care îți poți depăși frica de a vorbi în limba engleză

Frica de a vorbi în engleză este o emoție comună printre cei care învață această limbă străină, dar există numeroase metode eficiente pentru a...

Cum îţi promovezi afacerea când eşti la început de drum

Promovarea noului tău business, mai ales dacă nu ai la dispoziție un buget care să îţi permită să angajezi o agenție de marketing, poate...
Ultima oră
Pe aceeași temă