18.9 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăInternaționalVIDEO. Urzeala Tronurilor. Momentele cheie ale episodului trei, din sezonul șase: Cine...

VIDEO. Urzeala Tronurilor. Momentele cheie ale episodului trei, din sezonul șase: Cine ar putea fi adevărații părinți ai lui Jon Snow

Cel de-al treilea episod al sezonului șase din serialul de televiziune „Game of Thrones/Urzeala tronurilor” a fost marcat de două momente cheie, pe care fanii le așteptau de multă vreme – moartea arcașului Olly și dezvăluirea unor detalii privind evenimentele care au avut loc în Turnul Bucuriei, unde Eddard Stark s-a întâlnit ultima dată cu sora sa, Lyanna, notează Vanity Fair.

Fanii au așteptat, vreme îndelungată, moartea arcașului Olly. Încă de la început, personajul a stârnit nemulțumirea cititorilor seriei „Cântec de Geață și Foc”, întrucât a fost creat special pentru serialul de televiziune. După ce, în sezonul patru, a ucis-o pe Ygritte, chiar și cei care nu au citit romanele au început să manifeste antipatie pentru Olly. La scurt timp după aceea, valul de nemulțumire față de tânărul învățăcel din Rondul de Noapte a crescut, deși Jon Snow îl trata ca pe un membru al familiei sale. 

Popularitatea personajului a scăzut și mai mult în sezonul cinci, întrucât el a jucat un rol cheie în asasinarea lui Jon Snow. Valul de ură s-a pogorât nu doar asupra personajului, ci și a actorului care îl interpretează pe Olly, Brenock O’Connor, care a început să primească amenințări cu moartea.

Însă motivul pentru care Olly a fost eliminat din show nu este, neapărat, legat de antipatia fanilor pentru el, ci de faptul că nu apare în saga „Cântec de gheață și foc”. În general, personajele create special pentru serial nu au o viață foarte lungă, din cauza buclelor narative pe care prezența lor le stârnește.

 

Dincolo de antipatia fanilor, moartea lui Olly scoate la suprafață o latură nevăzută a lui Jon Snow, care îl apropie de raceala și duritatea lui Eddard Stark, atunci când vine vorba de a face dreptate. Vanity Fair notează că era de așteptat ca întoarcerea lui Jon Snow să marcheze și o transformare a acestuia. 

Misterul din Turnul Bucuriei

Prin intermediul unui flashback, Bran și Corbul cu trei ochi îi poartă pe spectatori în Turnul Bucuriei, care apare în primul roman din saga „Cântec de gheață și foc”, „Urzeala tronurilor”. În această secvență apare Ned Stark, în tinerețe, tatăl lui Meera și mai mulți bărbați din casa Targaryen. În momentul în care Bran părea să găsească răspunsuri la un mister pe care cititorii speră să îl descopere de acum 20 de ani, când a apărut primul volum din serie, Corbul cu trei ochi îl readuce pe Bran la realitate.  Astfel, finalul abrupt al episodului face ca ipotezele privind evenimentele care s-au întâmplat în turn să rămână, în continuare, un mister pentru fanii cărților și serialului.

Evenimentele din episodul „Oathbreaker” ar putea da indicii despre modul în care se va încheia saga „Cântec de gheață și foc”, scrie publicația The Independent. Astfel, o ipoteză lansată de publicație este că Eddard Stark o va găsi pe sora sa, Lyanna, în Turnul Bucuriei, dând naștere unui copil, care va trece drept bastardul lui Ned – Jon Snow. Mai multe dubii planează, însă, în privința identității tatălui lui Jon Snow. Potrivit unei teorii lansate de internauți, el ar putea fi Rhaegar Targaryen.

În episodul patru, „Book of the Stranger”, Jaime (Nikolaj Coster-Waldau) și Cersei (Lena Headey) încearcă să îmbunătățească situația în care se află, iar Jorah (Iain Glen) și Daario (Michiel Huisman) au de îndeplinit o misiune dificilă.  

Urzeala Tronurilor este un serial de televiziune, fantezie medievală, produs de HBO pe baza seriei lui George R. R. Martin, ”Cântec de gheață și foc”. Serialul este difuzat și în România din 2011. 

Deschideți galeria foto pentru a vedea mai multe imagini din sezonul șase al serialului „Urzeala Tronurilor/Game of Thrones”.

Cele mai citite

Ministrul agriculturii din China, cercetat pentru nerespectarea prevederilor legii

Ministrul agriculturii din China este investigat pentru încălcarea legii și a disciplinei, a anunțat sâmbătă organismul de supraveghere anti-corupție al țării, potrivit Reuters. Tang Renjian,...

Polonia investește în securizarea şi întărirea frontierei estice. “Am luat decizia de a investi 10 miliarde de zloţi”

Prim-ministrul Donald Tusk a anunțat sâmbătă că Polonia va aloca peste 2 miliarde de euro pentru consolidarea și securizarea frontierei sale estice, aceasta fiind...

Alexandru Rafila e convins: “Calitatea asistenţei medicale se va îmbunătăţi simţitor”

La ceremonia oficială de inaugurare a lucrărilor de construcție a Spitalului Regional de Urgență Cluj, desfășurată sâmbătă, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a subliniat că...
Ultima oră
Pe aceeași temă