22.4 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăInternaționalViața Iuliei Timoşenko, subiect de film

Viața Iuliei Timoşenko, subiect de film

Anna Krutova, o producătoare din Rusia, a declarat că va scrie un scenariu și se va ocupa de realizarea un film artistic despre fostul prim-ministru al Ucrainei Iulia Timoşenko, în prezent candidată la alegerile prezidenţiale din Ucraina, informează Mediafax.

Krutova a declarat că nu intenţionează să ofere o imagine "idealizată" asupra Iuliei Timoşenko.

"Ea este mai degrabă un politician aventuros decât o luptătoare pentru dreptate", a declarat Krutova pentru cotidianul rusesc Izvestia.

Pentru acest proiect, cu un buget estimat între 4 şi 5 milioane de dolari, producătoarea speră să obţină finanţare din partea statului rus şi a asociaţiei de sprijinire a cinematografiei europene Eurimages. Filmările sunt programate pentru începutul anului 2015.

Iulia Timoşenko, în vârstă de 53 de ani, a jucat un rol important în "Revoluţia portocalie" din Ucraina, în 2004, însă mandatul ei ca prim-ministru al Ucrainei nu a fost lipsit de controverse.

Rivală a fostului preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici, Timoşenko a fost condamnată în 2011 la 7 ani de închisoare pentru abuz de putere, însă a fost eliberată pe 22 februarie din spitalul penitenciarului din Harkov, în urma revoltelor de la Kiev de la începutul anului împotriva regimului lui Ianukovici.

După eliberarea din închisoare, Timoşenko şi-a anunţat candidatura la preşedinţia Ucrainei, în cadrul alegerilor prezidenţiale care vor avea loc pe 25 mai.

Cele mai citite

Biden i-a spus lui Iohannis că ceva îl deRUTTEază

IlustrațieȘ Marian Avramescu Președintele Klaus Werner Iohannis s-a întors foarte deRUT(TE)at din Statele Unite ale Americii (SUA). Aceasta după ce președintele octogenar american, Joe Biden,...

VIDEO. Mesajul lui Mbappe. Francezul a anunțat oficial că va părăsi PSG. “Este ultimul meu an”

După șase ani de activitate la Paris Saint-Germain, Kylian Mbappe (25 de ani) a luat decizia de a pleca. Speculațiile din presa internațională s-au...

Razie în portul Constanța. Oamenii legii au aplicat amenzi în valoare de 34.000 de lei

La data de 10 mai, polițiștii din diverse structuri ale ordinei publice, rutiere și de siguranță a transporturilor au efectuat o acțiune de control...
Ultima oră
Pe aceeași temă