15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalOSCAR 2015: ”Unbroken” - Un film unde amprenta Angelinei Jolie se simte...

OSCAR 2015: ”Unbroken” – Un film unde amprenta Angelinei Jolie se simte în fiecare scenă

OSCAR 2015: ”Unbroken” este un film din seria ”must see” (de văzut, n.red.) din mai multe motive. În primul rând, pelicula a fost regizată de Angelina Jolie, iar noua alură i se potrivește precum o mănușă. Filmul are sensibilitate, emoție, forță și scenele crude sau excesiv de violente sunt trecute la modul voalat. Pentru unii spectatori, această manieră s-ar putea să le placă. Pentru alții însă, și aici vorbim de publicul cinefil care iubește filmele despre cel de-al doilea Război Mondial, s-ar putea ca această cosmetizare să nu fie chiar în regulă. Dar dincolo de polemicile legate de unghiurile de abordare, Angelina Jolie are talent ca regizor.

În al doilea rând, filmul are la bază o poveste dramatică 100% reală. Este povestea lui Louie Zamperini, un tânăr care provine dintr-o familie săracă de italieni, venită în America din cauza crizei economice din Italia, și care ajunge un atlet renumit.

Ce fascinează la film este metamorfoza personajului Louie. Din puștiul pus pe tot felul de tâlhării, un individ care se autodefinea ca fiind un nimeni, ajunge un bărbat puternic, un erou, um capabil să ierte și să uite, după ce a trecut prin experiența a două lagăre japoneze.

Să ne aducem aminte de filmul lui Clint Eastwoowd , ”Scrisori de la Iwo Jima”, sau de cărțile lui James Clavell, care povestește de experiențele din lagărele din Pacific ale Japoniei.

Eroul Angelinei Jolie a trecut pe sub furcile caudine…și totuși rezistă. A fost bătut, batjocorit, lovit, înfometat, schingiuit, ostracizat, umilit și rezistă…Este agresat cu brutalitate până la starea de comă și, totuși, rezistă. 

Filmul ”Unbroken” merită pentru că e un film care NU te învață să fii puternic, e un film care ÎȚI SPUNE că ești mai puternic decât crede mintea ta ca poți FI.

Din 23 ianuarie în toate cinematografele din țară.

Cele mai citite

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...
Ultima oră
Pe aceeași temă