12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalVIDEO. OSCAR 2017. „La La Land”, „Manchester by the Sea”, „Moonlight” și...

VIDEO. OSCAR 2017. „La La Land”, „Manchester by the Sea”, „Moonlight” și „Lion”, în cursa pentru cel mai bun film al anului

Cea de-a 89-a gală de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 26 februarie, la Dolby Theatre din Hollywood, Los Angeles. Evenimentul va fi prezentat de Jimmy Kimmel. Musicalul „La La Land” a fost nominalizat la 14 categorii, ceea ce reprezintă un număr record de nominalizări. 

La categoria pentru cel mai buni film au fost nominalizate: „Arrival”, „Fences”, „Hacksaw Ridge”, „Hell or High Water”, „Hidden Figures”, „La La Land”, „Lion”, „Manchester by the Sea”, „Moonlight”.

„La La Land” este un musical care aduce atmosfera perioadei de aur a Hollywoodului în Los Angeles-ul secolului XXI și spune povestea Miei (Emma Stone) și a lui Sebastian (Ryan Gosling), doi artiști dispuși să își sacrifice propria fericire pentru idealurile lor.


Cel mai recent film al regizorului Damien Chazelle – care în 2015 a primit două nominalizări la Oscar pentru „Whiplash“ –, „La La Land“ aduce atmosfera perioadei de aur a Hollywoodului în Los Angeles-ul secolului XXI. Damien Chazelle se joacă cu mişcările de aparat – construieşte cadre lungi, pentru a pune în valoare autenticitatea cu care actorii se dedică rolurilor lor. De exemplu, pentru a intra în pielea lui Sebastian, Ryan Gosling a învățat să cânte la pian, ceea ce regizorul nu doreşte să treacă neobservat pe marile ecrane. Similar, în perioada de preproducție, întreaga distribuție a petrecut ore în șir repetând pașii coregrafiilor, iar rezultatul depășește orice așteptare.

„Lion” spune povestea lui Saroo, un băiețel indian de cinci ani, care se rătăcește de familia sa. Ulterior, el ajunge să fie adoptat de un cuplu australian. 20 de ani mai târziu, amintirile din primii ani ajung să îl urmărească, altfel că el începe o călătorie incredibilă prin care încearcă să găsească drumul spre acasă.

 

„Manchester by the Sea” spune povestea lui Lee Chandler, căruia îi revine obligația să revină acasă, pentru a avea grijă de nepotul său adolescent, după moartea fratelui. Șederea sa se dovedește a fi una dureroasă, în care amintirile trecutului începe să îl bântuie.

 

„Moonlight” spune povestea maturizării și a suferințelor unui afro-american sărac din Miami.

 

Arrival” este inspirat de  nuvela „Story of Your Life”, semnată de Ted Chiang, prezintă povestea lui Louise Banks (Amy Adams), expertă în lingvistică, care este solicitată de autorități să descifreze limbajul extratereștrilor, după ce nave spațiale misterioase ajung pe toate continentele.

Fences” prezintă povestea unui tată afro-american care, în anii ’50, se confruntă cu discriminarea, în timp ce încearcă să își întrețină familia și să le dea copiilor o educație cât mai bună.

„Hacksaw Ridge” spune povestea lui Desmond Doss care, în bătălia de la Okinawa din 1945, a refuzat să ucidă sau să poartă arme, din cauza convingerilor sale religioase. Cu toate acestea, el a servit ca medic, alături de americanii care au luptat împotriva japonezilor în Pacific. Astfel, el a fost decorat cu Medalia de Onoare a Congresulu de președintele american Harry Truman.

„Hell or High Water” spune povestea unui tată divorțat care, alături de fratele său mai mare, ieșit din închisoare, încearcă să salveze ferma familiei din vestul Texasului.

„Hidden Figures” are la bază cartea cu același nume, scrisă de Margot Lee Shetterly și spune povestea unor matematiciene de culoare care au avut un rol vital în dezvoltarea programului spațial NASA.

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Crește cu 50% numărul de muncitori filipinezi așteptați în România anul acesta

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei Filipino-Române organizate de curând în Filipine, de către Departamentul de Muncitori Migranți, din cadrul Guvernului Filipinez, a...

PSD Livrează: Pensiile înainte de Paște în 2024

Guvernul condus de Marcel Ciolacu a decis ca, în 2024, cu ocazia Paștelui Ortodox, pensiile pentru cei aproximativ 5 milioane de pensionari din România...

GALERIE FOTO. Sexy-fotbalista Madelene Wright, cu biciul în mână în fața fanilor

Sexy-fotbalista Madelene Wright le-a crescut pulsul admiratorilor de pe Instagram cu cea mai recentă postare, în care și-a promovat pagina de OnlyFans cu ajutorul...
Ultima oră
Pe aceeași temă