10.2 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăInternaționalVIDEO. Care sunt filmele selectate în competiția oficială de la Cannes 2016

VIDEO. Care sunt filmele selectate în competiția oficială de la Cannes 2016

20 de filme au fost selecţionate pentru a intra în competiţia oficială a Festivalului de Film de la Cannes, printre care producţii precum “Julieta” a spaniolului Pedro Almodovar, “It’s Only the End of the World” a canadianului Xavier Dolan, “La Fille inconnue” a belgienilor Luc şi Jean-Pierre Dardenne, dar şi “Bacalaureat”, de Cristian Mungiu şi “Sierra – Nevada”, de Cristi Puiu, scrie AFP, preluată de Agerpres

Americanii Sean Penn, cu “The Last Face”, Jim Jarmusch cu “Paterson” şi Jeff Nichols cu “Loving”, se numără de asemenea printre regizorii care îşi vor disputa premiul Palme d’Or. 
Cinematografia franceză este reprezentată de Olivier Assayas cu “Personal Shopper”, Bruno Dumont cu “Ma Loute”, Alain Guiraudie cu “Rester Vertical” şi Nicole Garcia cu “Mal de pierres”. 
Britanicul Ken Loach (“I, Daniel Blake”) şi olandezul Paul Verhoeven (“Elle”) vor intra de asemenea în luptă pentru prestigiosul premiu al festivalului ce se va desfăşura în perioada 11 – 22 mai pe Coasta de Azur. 
Cinematografia românească este şi ea bine reprezentată anul acesta la Cannes. Filmele “Bacalaureat”, de Cristian Mungiu, şi “Sierra – Nevada”, de Cristi Puiu, au fost selectate în competiţia oficială a festivalului, în timp ce producţia “Câini” de Bogdan Mirică a fost selectată la secţiunea Un Certain Regard. 

Potrivit site-ului festivalului, în competiţia oficială de scurmetraje, printre peliculele selecţionate figurează “4:15 P.M. Sfârşitul lumii” (4:15 P.M. The End of the World), regizat de Cătalin Rotaru şi Gabi Virginia Sarga, iar la secţiunea Cinefondation, România este reprezentată de pelicula “Toate fluviile curg în mare” (All The Rivers Run to the Sea), în regia lui Alexandru Badea. 

În afara competiţiei, celebrul regizor american Steven Spielberg îşi va prezenta ultimul film, “The BFG”. Jodie Foster este şi ea prezentă în afara competiţiei, în calitate de regizoare, cu filmul “Money Monster”, cu Julia Roberts şi George Clooney în rolurile principale. 
La festival şi-au anunţat prezenţa şi actorii Kristen Stewart, Ryan Gosling, Russell Crowe, Charlize Theron, Javier Bardem, Adam Driver, Adele Exarchopoulos, Marion Cotillard, Vincent Cassel, Léa Seydoux, Adele Haenel, Fabrice Luchini, Juliette Binoche, Valeria Bruni-Tedeschi şi Isabelle Huppert. 
“Vom avea un festival plin de staruri în acest an”, a precizat Thierry Frémaux, delegatul general al festivalului. 
Pedro Almodovar, care a trebuit să-şi anuleze o parte din acţiunile de promovare a filmului “Julieta” din Spania, după scandalul Panama Papers, va fi şi el prezent la Cannes. Ultimul său film spune povestea unei femei a cărei fiică a dispărut timp de un deceniu.

BACALAUREAT Secventa film 

 

 

Cele mai citite

Guvernul lansează Strategia Națională împotriva traficului de persoane. România a devenit țară de destinație pentru persoane din zona Asiei

România a devenit țară de destinație pentru victimele traficului de persoane provenite din zona Asiei, semnalează noua Strategie Națională împotriva traficului de persoane. Guvernul României...

Guvernul lansează Strategia Națională împotriva traficului de persoane. România a devenit țară de destinație pentru persoane din zona Asiei

România a devenit țară de destinație pentru victimele traficului de persoane provenite din zona Asiei, semnalează noua Strategie Națională împotriva traficului de persoane. Guvernul României...
Ultima oră
Pe aceeași temă