10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalVideo-mapping pe Turnul Alb, din Brașov

Video-mapping pe Turnul Alb, din Brașov

Unul dintre cele mai interesante evenimente care pun în valoare patrimoniul construit al Brașovului a fost programat ieri seară, de la ora 21.30, în zona Turnului Alb. Este vorba de un eveniment de tip video-mapping 3D.

”AnteMURAL este avanpremiera Amural – Festival visual După Ziduri din weekend-ul 4-6 septembrie, dar și modul nostru de a muta atenția brașovenilor și a turiștilor asupra promenadei După Ziduri. Proiecțiile live de video-mapping 3D de pe fațada Turnului Alb au fost susținute de echipa de VJ-ei români, Aural Eye. Monumentul vechi de șase secole a fost îmbrăcat timp de două ore în lumină și culoare. Proiecția a fost vizibilă din Piața Sfatului, tocmai pentru a atrage atenția vizitatorilor că, dincolo de ziduri, După Ziduri, e o lume ce trebuie descoperită”, spun organizatorii acestui eveniment.

Ei au gândit spectacolul ca un mijloc de promovare pentru unul dintre cele mai importante festivaluri brașovene.

”AnteMURAL este felul nostru de a anunța Brașovul și întreaga țară că lucrăm la construcția AMURAL, festival de arte vizuale ce va avea loc în zona După Ziduri. Tocmai pentru că AMURAL își propune ca scop să dea arta jos de pe pereți, din cadrul formal  și să creeze conținut în afara galeriilor, pre-evenimentul AnteMURAL apare ca primă demonstrație de reinventare a spațiilor urbane prin creații artistice. Am realizat prima proiecție video pe clădirile Brașovului istoric, în Piața George Enescu, iar pentru AnteMURAL revenim cu forțe noi – cel mai mare proiector din România, 22.000 de lumeni plasat la peste 50 de metri distanță”, spun artiștii implicați în proiect.

Festivalul este o inițiativă privată a unui grup de tineri creativi, originari din Brașov. Miza lor este de a conecta orașul cu cele mai noi și mai spectaculoase manifestări artistice. Ei doresc să realizeze un festival cultural de dimensiune europeană ce aduce împreună arta alături de cele mai noi forme de creație și tehnologie care să transforme orașul în centrul cultural regional și național pe care și-l doresc atât brașovenii, cât și vizitatorii.  

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă