12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalVideoclipul "Gangnam Style" a atins limita maximă de vizualizări pe Youtube

Videoclipul “Gangnam Style” a atins limita maximă de vizualizări pe Youtube

Videoclipul "Gangnam Style" al rapperului sud-coreean PSY a depășit săptămâna aceasta 2,15 miliarde de vizionări pe YouTube, limita maximă a platformei.

Succesul videoclipului a forţat compania Google, care deţine platforma Youtube, să schimbe algoritmul de contorizare pe platformă.

Algoritmul pe 32 de biți pe care îl utiliza Youtube a fost înlocuit cu unul pe 64 de biţi, a cărui valoare maximă ce poate fi afişată în dreptul vizualizărilor unui videoclip este 9.223.372.036.854.775.808.

Când numărul maxim al vechiului algoritm a fost atins, niciun utilizator al Youtube nu a remarcat că algoritmul de contorizare nu mai funcţiona pentru videoclipul lui Psy. Utilizatorii au putut urmări imaginile în continuare, dar afişările nu mai puteau fi contorizate peste valorea maximă. Pentru a marca evenimentul, Youtube a instalat o opţiunea inedită. Utilizatorii care urmăresc videoclipul pot poziţiona cursorul peste numărul de vizualizări, iar cifrele încep să se schimbe rapid şi aparent fără sens.

Cântecul "Gangnam Style" a fost lansat de artistul sud-coreean Psy în iulie 2012, iar videoclipul a cucerit curând lumea, cu ajutorul platformei Youtube, coregrafia artistului devenind rapid un adevărat fenomen cultural.

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă