12.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăInternaționalWoody Allen revine pe marile ecrane cu filmul ,,În lipsa raţiunii”

Woody Allen revine pe marile ecrane cu filmul ,,În lipsa raţiunii”

Un nou film scris și regizat de Woody Allen va avea premiera în data de 28 august în cinematografele din țară. Filmul „În lipsa raţiunii”, cu actorii Joaquin Phoenix şi Emma Stone în rolurile principale, va prezenta povestea unui profesor de filozofie plin de îndoieli, care îşi regăseşte pofta de viaţă după ce comite un act existenţial.

Profesorul de filozofie Abe Lucas (Joaquin Phoenix) se află pe fundul prăpastiei din punct de vedere emoţional, motiv pentru care viaţa i se pare lipsită de sens. De la activismul politic până la cursurile predate la colegiu, niciunul dintre proiectele în care s-a implicat nu a avut vreun impact major asupra cuiva.

La scurt timp după ce se angajează ca profesor la colegiul dintr-un mic orăşel, Abe cunoaşte două femei: pe Rita Richards (Parker Posey), o profesoară deprimată din cauza unei căsnicii eşuate care caută fericirea în braţele lui şi Jill Pollard (Emma Stone), cea mai bună elevă şi prietenă a lui. Deşi îşi adoră iubitul, Jill este fascinată de trecutul excentric şi personalitarea artistică a lui Abe. Dezechilibrele lui mentale tot mai frecvente nu fac altceva decât să o cucerească şi mai tare pe tânără. Destinul celor doi se schimbă atunci când, din întâmplare, aud conversaţia unor străini. 

Atunci bărbatul ia o decizie radicală care îl face să se bucure din nou de viaţă. Însă alegerea făcută declanşează o serie de evenimente care le va afecta atât pe Jill cât şi pe Rita.

De-a lungul carierei sale, Woody Allen a manifestat o fascinaţie faţă de filozofie. El a transpus-o în eseurile comice precum „Filozofia mea”, în piese ca „Moartea bate la uşă” şi „Dumnezeu” şi în filme precum „Dragoste şi moarte” şi a explorat probleme filozofice mai serios în filme ca „Delicte şi fărădelegi” şi „Match point”. 

„Încă de când eram foarte tânăr, nu ştiu din ce motiv, am fost atras de ceea ce oamenii numesc „marile întrebări”. În munca mea, ele au devenit subiecte de care aleg să râd, dacă este vorba de o comedie sau pe care le tratez, dacă este vorba de o dramă”, a declarat Woody Allen.

Cele mai citite

Caz controversat în Bulgaria. L-a demis pe ministrul de externe și a preluat el postul

Decizia premierului interimar bulgar, Dimităr Glavcev, de a demite ministrul de externe, Stefan Dimitrov, la doar două săptămâni de la numirea acestuia în post,...

UNSAR: 8 din 10 şoferi vor să ştie cât a fost valoarea despăgubirii achitate

Opt din zece şoferi (81%) şi-ar dori ca, în cazul în care suferă pagube în accidente rutiere şi sunt despăgubiţi de poliţa RCA a...

TVR difuzează o serie de programe dedicate JO PARIS 2024

Legendele, prezentul și viitorul olimpismului românesc se întâlnesc la TVR în seriile „#Învingătorii”, „#Eroii” și „#Speranțe”. Aceste emisiuni aduc în prim-plan poveștile de succes...
Ultima oră
Pe aceeași temă