8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalCinema. Weekendul Comediei Scurte

Cinema. Weekendul Comediei Scurte

Pe 1 şi 2 februarie, la cinematograful Patria, de la ora 20.00, festivalul ShortsUP revine cu a doua ediţie a Weekendului Comediei Scurte, care pune laolaltă patru ore de scurtmetraje de comedie premiate la marile competiţii internaţionale de film.

Selecţia de filme scurte explorează conceptul narcisismului contemporan care-şi găseşte reprezentarea ideală în ”selfie” – cuvântul anului 2013, conform dicţionarelor Oxford.

În două seri consecutive, ego-ul şi umorul spectatorilor ShortsUP va fi provocat de poveşti cinematografice scurte în care predomină autoironia. Pierduţi într-o lume dominată de obsesia sinelui, eroii scurtmetrajelor de la Weekendul Comediei Scurte se confruntă cu dedublări de personalitate, eu-ri contradictorii şi porniri narcisiste.

“Cum să faci totul de unul singur” (regia Selma Vilhunen) e o comedie finlandeză despre o mamă care află că singurul ajutor de nădejde în momentele grele e propria persoană. Un scurtmetraj cinic, dar plin de emoţie, premiat la Aspen Shortsfest, Budapest Short Film Festival şi Helsinki Short Film Festival.

Animaţia britanică “Din dragoste pentru divinitate”, regia Joe Tucker, distinsă cu premiul cel mare la Chicago International Film Festival şi cu premiul pentru film studenţesc la Palm Springs International ShortFest,, este plin de umor dulce-amar. Filmul spune povestea lui Graham, un tânăr cu o viaţă absolut plictisitoare, măcinat de o luptă interioară. El respectă credinţa şi totuşi nu se poate abţine de la anumite comportări ”păcătoase”. Compromisul la care ajunge are încărcături de-a dreptul hilare.

Din programul Weekendului Comediei Scurte face parte şi scurtmetrajul american “Banane”, regia Aaron Rosenbloom, preferatul publicului la ultima ediţie L.A. Shortsfest, animaţie minimalistă în care o banană îşi pune întrebări existenţiale şi ajunge la concluzii „filosofice” ce stârnesc din plin râsul.

Cele mai citite

Iohannis la Consiliul European, azi și mâine. Situația din Orientul Mijlociu, pe agendă

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, astăzi şi mâine, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles.Şeful statului va participa, de...

“Cătălin Cîrstoiu trebuie să iasă în spațiul public și să explice toate aceste acuzații”, declară liderul PSD, Marcel Ciolacu

"Domnul Cătălin Cîrstoiu trebuie să iasă în spațiul public, în fața presei, și să explice toate aceste acuzații", a declarat liderul PSD, premierul Marcel...

Ciolacu s-a întâlnit cu românii din Qatar: “Sunt ferm convins că în Qatar câștigați mult mai bine”

Premierul Marcel Ciolacu, aflat în fruntea unei delegații guvernamentale în Qatar, s-a întâlnit cu reprezentanți ai comunității de români care trăiește în această țară...
Ultima oră
Pe aceeași temă