9.1 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalTop 5 Filme cu Elizabeth Taylor

Top 5 Filme cu Elizabeth Taylor

În cei 50 de ani de carieră, Elizabeth Taylor a jucat în peste 80 de filme. De la regina Nilului la soţia unui profesor de istorie ratat, Liz a jucat toate rolurile cu dăruire şi pasiune. Iată un top al celor mai bune cinci filme ale actriţei Elizabeth Taylor.

1. Who’s Afraid of Virgina Woolf (1966) – nota IMDb 8.2

“Cui i-e frică de Virginia Woolf?” este una dintre cele mai tulburătoare poveşti de iubire, ascunsă sub masca unei relaţii disfuncţionale. Cu părul gri, câteva kilograme în plus, un aspect neglijent şi o gură vulgară, Elizabeth Taylor o interpretează în acest film pe Martha. Ea joacă alături de Richard Burton, şoţul ei atât în film cât şi în viaţa reală. Cei doi au o căsnicie auto-distructivă şi profită de vizita tinerilor îndrăgostiţi Nick şi Honey (George Segal şi Sandy Dennis) pentru a-şi exprima resentimente reciproce într-o seară plină de jocuri care se prelungeşte până dimineaţa. Odată cu răsăritul soarelui, Martha şi George îşi reiau imaginea aparentă de cuplu perfect, recunoscând că le este frică de Virginia Woolf. Rolul din acest film i-a adus lui Elizabeth Taylor premiul Oscar.

2. A place in the sun (1951) – nota IMDb 7,8

Taylor îl are alături pe carismaticul actor Montgomery Clift în această dramă bazată pe cartea “An American Tragedy”, despre un bărbat tânăr, din clasa de jos, George Eastman (Clift), care se îndrăgosteşte de o superbă actriţă debutantă (Taylor). Din păcate, o tânără (Shelley Winters) cu care George a avut o aventură înainte să o cunoască pe Taylor, îl anunţă că a rămas însărcinată.

Considerat mult timp unul dintre cele mai romantice cupluri din istoria filmului, Taylor şi Clift au jucat scenele din acest film cu multă pasiune şi dorinţă. Rochia corset a lui Taylor fără bretele şi cu o fustă uriaşă din tul alb a devenit o modă la balurile de absolvire şi nunţile estivale, aducându-i lui Edith Head un Oscar.

3. Giant (1956) – nota IMDb 7,7

Căştigătorul unui premiu Oscar, “Giant “este un film clasic care prezintă povestea unui fermier texan jucat de actorul Rock Hudson care are o relaţie cu Leslie Lynnton Benedict, interpretată de Elizabeth Taylor. În poveste intervine şi rebelul Jett Rink – James Dean cu care fermierul are un conflict ce se întinde pe mai multe generaţii.

Filmul este o confirmare a abilităţilor şi a talentului lui Elizabeth Taylor care reuşeşte să îşi cucerească publicul încă de la prima secvenţă.

4. Suddenly Last Summer (1969) – nota IMDb 7,6

Elizabeth Taylor joacă iar alături de Montgomery Clift în acest film regizat tot de Joseph Mankiewicz ce se bazează pe piesa “Tennessee Williams”. Taylor este Cathy, nepoata bogătaşei Violet Venable (Katharine Hepburn), al cărui fiu Sebastian a murit în mod misterios în timp ce se afla în vacanţă cu Cathy în Spania. Pentru a se asigura că Catherine nu investighează împrejurările morţii violente ale lui Sebastian, doamna Venable încearcă să mituiască un chirurg tânăr (Montgomery Clift) să îi facă lui Cathy o lobotomie.

Monologul dramatic a lui Taylor de la sfârşitul filmului, în care ea descrie scena crimei, este de neuitat, iar rolul i-a adus o nominalizare la Oscar.

5. Cleopatra (1963) – nota IMDb 6.8

Elizabeth Taylor joacă rolul reginei Egiptului în filmul regizat de Joseph Mankiewicz. Pentru acest rol, Taylor a primit un million de dolari şi a devenit cea mai bine plătită actriţă din acele timpuri.

Filmul urmăreşte povestea Cleopatrei care vrea să îşi stabilizeze puterea profitând de problemele cu care se confruntă Imperiul Roman. Regina reuşeşte să îl cucerească pe Cezar, dar şi pe generalul acestuia Marc Antoniu. Deşi a câştigat 4 premii Oscar filmul aproape a falimentat casa de producţie 20th Century Fox datorită costurilor imense.

În timpul filmărilor actriţa a avut o aventură cu partenerul său de pe platoul de filmare – Richard Burton care îl juca pe Marc Antoniu, deşi ambii erau căsătoriţi. Elizabeth Taylor era căsătorită cu Eddie Fisher un cântăreţ celebru din ani ’50.


Alexandra Jeles
Alexandra Jeleshttp://alexandra-jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

Tehnologia europeană din spatele mașinilor zburătoare a fost vândută în China

Tehnologia din spatele mașinilor zburătoare, dezvoltată inițial și testată cu succes în Europa, a fost cumpărată de o firmă chineză, notează BBC. Propulsat de un...

Ministrul belgian al Sănătății solicită UE să ia mai multe măsuri împotriva fumatului

UE are nevoie de mai multe inițiative pentru a combate consumul de tutun și pentru a crea un mediu sănătos axat pe prevenire, a...

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...
Ultima oră
Pe aceeași temă