8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialCastelul Monte-Cristo, căzut în ruină, ar putea fi salvat prin donaţii publice

Castelul Monte-Cristo, căzut în ruină, ar putea fi salvat prin donaţii publice

Castelul Monte-Cristo, căzut în ruină şi ameninţat cu dispariţia, ar putea fi salvat graţie unor donaţii publice, au anunţat vineri actualii săi administratori, citaţi de francetvinfo.fr, informează Mediafax.

Castelul Monte-Cristo a fost construit în localitatea Port-Marly (Franța) de scriitorul Alexandre Dumas, în anul 1844. În prezent, castelul este lăsat în paragină şi are nevoie de aproape 1 milion de euro pentru a fi restaurat.

“Scriitorul francez voia să facă din el o oază de verdeaţă în inima departamentului Yvelines: este vorba de parcul Monte-Cristo şi de castelul său”, afirmă jurnaliştii de la postul de televiziune France 2. Timp de mulţi ani, Alexandre Dumas a trăit cu mult fast în acest castel, pentru a cărui întreţinere a cheltuit sume impresionante.

Scriitorul a fost însă nevoit, la un moment dat, să vândă proprietatea.

Clădirea este ameninţată în prezent cu distrugerea, din cauza lipsei lucrărilor de întreţinere.

Proprietar al domeniului Monte-Cristo din 1970, sindicatul intercomunal din Port-Marly a lansat un apel de finanţare participativă în valoare de 500.000 de euro pentru renovarea acestei clădiri de patrimoniu, care a aparţinut celebrului scriitor. Alexandre Dumas este autorul unor romane clasice, precum “Cei trei muşchetari” şi “Contele de Monte-Cristo”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă