4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăInternaționalElectric Castle, aproape sold out

Electric Castle, aproape sold out

 

Aproape toate abonamentele la festivalul organizat în curtea Castelului Banffy din Bonțida au fost vândute. 

Cu două luni înainte de cea de-a doua ediție a festivalului Electric Castle, organizatorii anunță că mai sunt disponibile doar 5.000 de abonamente. Fanii muzicii electronice de pe tot continentul ­și-au procurat abonamentele cu ajutorul Internetului. Die Antwoord, Thievery Corporation, Bonobo, Rusko, DJ Fresh, Sasha și ceilalți artiști care se regăsesc pe afișul festivalului constituie unul dintre motivele pentru care abonamentele au avut o trecere atât de mare la fani. Un alt motiv este reprezentat de atmosfera incendiară de la prima ediție, care a transformat festivalul într-unul de succes. Prețul biletelor de acces pentru cele patru zile de festival este de 190 de lei, iar din 15 mai vor fi puse în vânzare și abonamentele pentru o zi, la prețul de 100 de lei, spun organizatorii.

Ce noutăți aduce ediția din 2014

„Anul acesta, ne-am propus să fim bigger, stronger, better, am crescut numărul de artiști și ne-am extins cu încă o scenă, iar acest lucru a plăcut fanilor festivalului. Abonamentele pentru cea de-a doua ediție au început să se cumpere imediat ce am dezvăluit primul cap de afiș, Rusko. Vânzările au explodat însă odată cu închiderea line up-ului, când am anunțat că Die Antwoord vor urca pe scenă în deschiderea festivalului. Din motive organizatorice și din considerente ce țin de spațiu ne mai permitem să punem în vânzare încă 5.000 de abonamente, de aceea îi sfătuim pe cei care doresc să vină la castel să se grăbească cu achiziționarea biletelor”, a spus Teodor Negrea, directorul festivalului.

Electric Castle va reuni anul acesta peste 130 de artiști care vor concerta, timp de patru zile, pe cinci scene. Una dintre aceste scene va fi destinată exclusiv genului dub-reggae. Festivalul va avea un line-up proaspăt, cu multe prezențe în premieră pentru România și artiști care își vor lansa noile albume la Castelul Banffy din Bonțida. Excentricii de la Die Antwoord, alchimiștii „trip-hop-ului” ce formează trupa Thievery Corporation, DJ Fresh, Rusko și Sasha sunt vedetele care vor lua cu asalt scenele amenajate pe domeniul castelului, pentru o ediție care se anunță a fi bigger, stronger, better.

Anul trecut, evenimentul a adus 92 de artiști, printre care Morcheeba, Telepopmusik, Stanton Warriors, Feed Me și Dope D.O.D., precum și o serie de trupe românești. S-au înregistrat 32.000 de participanți, iar peste 4.000 de persoane au ocupat zona amenajată pentru campare. Echipa de organizare a inclus 600 de persoane, dintre care 370 de voluntari, iar site-ul electriccastle.ro a înregistrat în cele trei zile de festival un trafic zilnic de aproximativ 10.000 de vizitatori unici. Festivalul este organizat într-un cadru unic, în incinta unuia dintre cele mai frumoase castele baroce din această parte a Europei.

Abonamentele pentru ediția 2014 pot fi achiziționate până în 18 iunie la prețul de 190 de lei pentru toate cele patru zile de festival, iar taxa de campare va fi de 30 de lei.

MONUMENT

Versailles-ul Transilvaniei

Castelul Banffy din Bonțida a fost inițial o fortăreață medievală. Apoi, el a fost mărit în stil renascentist, pentru a fi apoi reconstruit în stil baroc. Edificiul era considerat drept unul dintre cele mai frumoase din această parte a Europei și a primit supranumele de Versailles-ul Transilvaniei. Castelul a fost distrus de trupele Wehrmachtului, în timpul celui de-al doilea război mondial. Ulterior, castelul a fost din nou incendiat în timpul filmărilor la pelicula ”Pădurea spânzuraților”, în regia lui Liviu Ciulei. Partea castelului care a rămas neafectată de flăcări a fost transformată în sediul CAP-ului din localitate și s-a degradat. După anul 1989, fundația Transylvania Trust a început restaurarea castelului, inclusiv cu ajutorul sprijinului financiar acordat de Alteța Sa Regală, Principele Charles al Țării Galilor, moștenitorul Coroanei Regatului Unit al Marii Britanii.

Electric Castle a devenit un festival de succes

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă