15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalTop cele mai bine vândute CD-uri muzicale la sfârşitul anului trecut

Top cele mai bine vândute CD-uri muzicale la sfârşitul anului trecut

În ultimul trimestru al anului trecut, perioada octombrie-decembrie 2010, cei mai importanţăi producători şi importatori de muzică românească şi străină au scos pe piaţa autohtonă un număr de 1.289.218 unităţi muzicale, în principal CD-uri şi casete audio.

Datele provin din Registrul Naţional al Fonogramelor (RNF), perioada 1 octombrie – 31 decembrie 2010, document în care este înregistrat numărul de marcaje (“timbre”) holografice achiziţionate de producători şi distribuitori şi aplicate pe produse.

Statisticile realizate de Oficiul Român pentru Drepturile de Autor (ORDA) arată că artistul cu cel mai mare “scor” la produsele distribuite în ultima perioadă a anului trecut (inclusiv decembrie, luna cadourilor) este Ştefan Bănică Jr., cu 650.000 de CD-uri puse pe piaţă. Dacă la acestea mai adăugăm şi cele 200.000 de marcaje cumpărate şi aplicate de producător în luna septembrie, reiese un total de 850.000 de produse muzicale, produse şi distribuite de Intercont Music în ultima parte a anului trecut.

CD-ul care ocupă locul 2 în acest top inedit este „Sweet Christmas”, produs de Content Media Consulting, cu 200.000 marcaje holografice aplicate în luna octombrie.

Pe locul următor se află compilaţia „Cele mai tari manele din Epoca de aur”, produsă de SC Spiros, cu un număr de 110.010 de marcaje holografice aplicate. Aceasta este urmată îndeapropape de o altă compilaţie, intitulată „Cele mai tari manele de Crăciun”, produsă de Big Man Impex, cu un număr de 100.000 de marcaje holografice aplicate. „Plutonul” celor 5 este încheiat de CD-ul „English Today” vol. 10, editat de Litera Internaţional (65.000 holograme aplicate).

Cele mai citite

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă