10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăEconomieFoto interviuActorul principal din serialul Spartacus a decedat la 39 de ani

Actorul principal din serialul Spartacus a decedat la 39 de ani

Actorul australian Andy Whitfield, care a interpretat rolul principal în serialul de succes ‘Spartacus: Blood and Sand’, a încetat din viaţă duminică la vârsta de 39 de ani, informează Agerpres.

Andy Whitfield a murit duminică la Sydney, în Australia, la 18 luni după ce a fost diagnosticat cu limfom non-Hodgkin, un tip de cancer, a declarat managerul acestuia Sam Maydew pentru agenţia de presă americană Associated Press.

“Într-o zi dimineaţă frumoasă şi însorită din Sydney, înconjurat de familia sa, în braţele soţiei sale iubitoare, tânărul nostru luptător Andy Whitfield a pierdut bătălia pe care o purta de 18 luni cu cancerul“, a afirmat într-un comunicat soţia lui Whitfield, Vashti. ‘El a trecut mai departe liniştit, înconjurat de dragoste. Le mulţumim tuturor fanilor, dragostea şi sprijinul cărora ne-au ajutat să ajungem până aici. Va fi ţinut minte ca bărbatul, tatăl şi soţul bun, curajos şi inspirator care era’.

Whitfield, care s-a născut în Wales şi s-a mutat în Australia în 1999, era un cvasinecunoscut când a fost ales să interpreteze rolul legendarului sclav şi gladiator trac Spartacus – un personaj făcut faimos de Kirk Douglas în filmul regizat în 1960 de Stanley Kubrick.

Serialul s-a dovedit a fi un real succes pentru reţeaua Starz şi a stârnit nenumărate reacţii prin violenţa sa grafică şi sexualitatea explicită. Andy Whitfield a apărut în toate cele 13 episoade ale primului sezon difuzat în 2010 şi se pregătea să înceapă filmările pentru cel de-al doilea când a fost diagnosticat cu cancer.

 

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă