13.5 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialAcţiunile europene au închis la maximul ultimilor şase ani

Acţiunile europene au închis la maximul ultimilor şase ani

Acţiunile marilor companii europene au încheiat tranzacţiile de vineri la cel mai ridicat nivel din ultimii şase ani, ca urmare a datelor din Statele Unite referitoare la numărul locurilor de muncă create în luna mai, care au depăşit aşteptările analiştilor, transmite Medaifax citând Bloomberg.

Indicele Stoxx 600 a crescut cu 0,7%, iar pe ansamblul săptămânii cu 0,9%, în urma măsurilor de relaxare monetară anunţate de Banca Centrală Europeană pentru susţinerea economiei din zona euro.

Indicii naţionali au crescut pe toate pieţele de capital din Europa Occidentală care au fost deschise, cu excepţia Islandei. Indicele CAC 40 al bursei din Paris şi FTSE 100 al bursei din Londra au avansat cu 0,7%. DAX al bursei din Frabkfurt a crescut cu 0,4%. Burda din Suedia a fost închisă pentru o sărbătoare publică.

Acţiunile Commerzbank au urcat cu 4,1%. Directorul general al băncii germane a declarat că BCE nu va descoperi probleme în urma testelor de stres.

Titlurile băncilor italiene au evoluat în creştere, pe fondul declinului randamentului obligaţiunilor Italiei cu scandenţa la 10 ani la 2,764%, cel mai redus nivel cdin peste 20 de ani. Acţiunile Banca Popolare di Milano au urcat cu 7%, iar UniCredit cu 1,9%.

Titlurile Bank of Ireland au închis în creştere cu 4,1%, iar cele ale băncii portugheze Banco Espirito Santo cu 3,5%, ca urmare a declinului randamentelor obligaţiunilor statelor respective.

Cele mai citite

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...

Guvernul lansează Strategia Națională împotriva traficului de persoane. România a devenit țară de destinație pentru persoane din zona Asiei

România a devenit țară de destinație pentru victimele traficului de persoane provenite din zona Asiei, semnalează noua Strategie Națională împotriva traficului de persoane. Guvernul României...
Ultima oră
Pe aceeași temă