8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialBREXIT. Cotaţia aurului a crescut la cel mai ridicat nivel din ultimele...

BREXIT. Cotaţia aurului a crescut la cel mai ridicat nivel din ultimele 24 de luni

Cotaţia aurului a crescut vineri la cel mai ridicat nivel din ultimele 27 de luni graţie statului său de valoare de refugiu în perioade de turbulenţe, informează Agerpres.

În jurul orei 3,50 GMT, uncia de aur a urcat până la 1.359,08 dolari, cel mai ridicat nivel înregistrat după data de 19 martie 2014, în creştere cu aproape 8% comparativ cu valoare înregistrată la debutul tranzacţiilor pe pieţele asiatice, după care a revenit la 1.320 dolari. 

“După ce a depăşit pragul de 1.350 de dolari în cursul tranzacţiilor pe pieţe asiatice, aurul este pe care să-şi consolideze avansul în jurul valorii de 1.320 dolari”, a apreciat Jameel Ahmad, analist la FXTM. Potrivit acestuia, dacă aversiunea faţă de risc se extinde pe pieţele financiare, aşa cum se preconizează, aurul ar putea continua să crească. 

Cotaţia aurului a fost susţinută vineri de incertitudinile economice şi politice ale Referendumului din Marea Britanie precum şi de repercusiunile sale asupra pieţelor mondiale. Britanicii au votat joi în proporţie de 51,9% pentru ieşirea din Uniunea Europeană, potrivi rezultatelor definitive publicate vineri de comisia electorală.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă