14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialBursa de la Bucureşti a stagnat în prima jumătate a şedinţei de...

Bursa de la Bucureşti a stagnat în prima jumătate a şedinţei de vineri

Bursa de la Bucureşti era în stagnare după prima jumătate a sesiunii de vineri, pe un rulaj redus, de numai 7,7 milioane de lei (1,7 milioane euro), asigurat în principal de transferuri cu acţiunile Transelectrica (TEL), BRD – Groupe Societe Generale (BRD), Romgaz (SNG) şi Fondul Proprietatea (FP), conform Mediafax.

Valoarea schimburilor efectuate până la ora 14:00 este sub lichiditatea de joi de la aceeaşi oră, de 12 milioane de lei.

Cu excepţia indicelui BET FI, care reflectă evoluţia titlurilor celor cinci SIF-uri şi ale Fondul Proprietatea, şi al BET NG, care acoperă sectorul energetic, toţi ceilalţi indici ai bursei de la Bucureşti erau în stagnare.

BET FI a crescut cu 0,2%, iar BET NG a scăzut cu 0,3%.

Titlurile Transelectrica au fost cele mai lichide în prima jumătate a zilei, cu tranferuri în valoare de 1,96 milioane de lei, urmate de acţiunile BRD cu 1,46 milioane de lei, dintre care 727.000 lei au provenit dintr-o tranzacţie de tip deal. Acţiunile Transelectrica au urcat cu 0,62%, în timp ce titlurile BRD au coborât cu 0,88%.

Romgaz, cu operaţiuni de 822.000 lei, şi Fondul Proprietatea, cu tranferuri de 820.000 lei, completează tabelul celor mai lichide acţiuni din prima parte a sesiunii. Acţiunile Romgaz au crescut cu 0,2%, iar cele ale Fondul Proprietatea cu 0,93%.

În Europa de Vest, principalele pieţe au evoluat indecis. Bursa de la Atena a scăzut cu 3,6%, investitorii nefiind influenţaţi de anunţul potrivit căruia parlamentarii Germaniei au aprobat prelungirea cu patru luni a împrumutului Greciei.

În Europa Centrală, bursele de la Praga şi Budapesta au scăzut cu 0,1%, respectiv 0,9%, în timp ce piaţa de capital de la Varşovia este în creştere cu 0,3%.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă