12.7 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialBursa deschide în stagnare în a treia zi a ofertei Electrica

Bursa deschide în stagnare în a treia zi a ofertei Electrica

Bursa de la Bucureşti a deschis miercuri cu variaţii nesemnificative, pe o lichiditate modestă, salvată de tranzacţii cu acţiunile Fondului Proprietatea (FP) şi ale companiilor din sectorul energiei, atenţia investitorilor fiind focusată în continuare pe oferta publică iniţială a Electrica, transmite Mediafax.

La 10:54, după prima oră a şedinţei bursiere, indicele general BET-C era în stagnare, în timp ce indicele BET, al celor mai lichide 10 acţiuni, a avansat cu 0,12%.

Acţiunile Fondului Proprietatea au urcat cu 0,37%, la 0,804 lei, în timp ce titlurile Romgaz (SNG) au crescut cu 0,53%, la 34,28 lei, recuperând o mică parte din declinul de peste 4% înregistrat marţi.

Fondul Proprietatea a încheiat marţi un plasament privat prin care a vândut un pachet de 4,99% din acţiunile Romgaz (SNG), preţul rezultat în urma operaţiunii fiind de 33,5 lei/acţiune, un discount de aproape 6% faţă de cotaţia bursieră anterioară anunţului. FP a atras 644,6 milioane lei (198,6 milioane dolari) în urma tranzacţiei.

Oferta publică iniţială prin care statul vrea să vândă pe bursă 51% din acţiunile Electrica a intrat în cea de-a treia zi, micii investitori de retail epuizând deja tranşa de 12,4 milioane de acţiuni disponibilă pe acest segment. Oferta a început luni şi se va încheia pe 25 iunie, la preţuri cuprinse între 11 lei/titlu şi 13,5 lei/titlu, compania vizând să atragă minim 435 milioane euro.

Rezultatele finale ale ofertei Electrica vor fi cunoscute la sfârşitul lunii iunie.

Cele mai citite

Florin Piersic, mesaj de ultim moment: „Sunt viu”

Actorul Florin Piersc, internat în spital cu mai multe probleme de sănătate, a transmis, luni seară, un prim mesaj. El spune că e „viu”,...

Hezbollah: Locuitorii strămutați israelieni se pot întoarce acasă dacă se încheie războiul

Şeful grupării insurgente libaneze Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, a declarat luni că locuitorii din nordul Israelului care s-au refugiat în alte zone din ţară...

Ceremonia de finalizare a studiilor: Tradiții și simboluri ale maturității academice

Momentul absolvirii marchează o etapă definitorie în viața oricărui student, fiind punctul culminant al anilor de studiu și dedicare. Este ziua în care tradiția...
Ultima oră
Pe aceeași temă