11.7 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialElectrica: Tranşa de retail a fost suplimentată, intermediarii au anunţat indicii de...

Electrica: Tranşa de retail a fost suplimentată, intermediarii au anunţat indicii de alocare

Electrica a exercitat dreptul de realocare a unui pachet de aproape 6% din acţiunile destinate investitorilor instituţionali către tranşele investitorilor de retail şi a anunţat indicii de alocare pentru aceştia în cadrul ofertei publice iniţiale, anunță Mediafax.

Investitorii mari de retail vor primi 147 de acţiuni pentru fiecare 1.000 de titluri subscrise, în timp ce investitorii mici de retail care au subscris acţiuni cu discountul de 5% vor obţine 330/1.000, potrivit unui anunţ postat de intermediarii ofertei pe Bursă.

"Electrica a exercitat dreptul de realocare între tranşe (…) Alocarea acţiunilor către investitorii care au subscris valid în Tranşa Investitorilor Mari şi Tranşa Investitorilor Mici se va realiza pe baza indicilor de alocare de mai jos (…) indicele de alocare pentru tranşa investitorilor mari este de 0,1475952193 (…) (respectiv) 0,3303339908 pentru investitorii mici de retail care nu primesc aloare garantată", potrivit unui anunţ publicat pe Bursă de Raiffeisen Bank, manager al sindicatului de intermediere a ofertei publice iniţiale a Electrica, potrivit Mediafax.

Potrivit prospectului pentru listare, Electrica şi-a rezervat dreptul să efectueze realocarea unui pachet de până la 5% din numărul total de acţiuni oferite în cadrul tranşei investitorilor instituţionali către tranşa investitorilor mici şi/sau tranşa investitorilor mari de retail, în cazul n care nivelul de suprasubscriere este cu mult mai mare faţă de cel înregistrat pe segmentul investitorilor instituţionali. De asemenea, compania poate decide o realocare suplimentară a acţiunilor oferite pe tranşa investitorilor mari către tranşele investitorilor de retail, se spune în prospect.

“Azi am cerut sindicatului de intermediere să analizeze posibilitatea, ţinând cont de oferta de pe retail, creşterea procentului acordat retailului, care era de 15%. Intenţia este de a acorda retailului din România peste 20%. Sindicatul de intermediere analizează această propunere. Vorbim despre cea mai mare intenţie de listare de pe piaţa de capital din România petrecută vreodată. Este prima privatizare pe care vrem să o realizăm folosind exclusiv piaţa de capital. Mă satisface nivelul de subscriere, unul confortabil. Majoritarea investitorilor instituţionali provin din România, Polonia, Anglia şi SUA", a declarat joi dimineaţă ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

La rândul său, Gabriel Dumitraşcu, directorul general al Direcţiei Generale de Privatizare şi Administrare a Participaţiilor Statului în Energie, a spus că retailul românesc va fi suplimentat.

Cele mai citite

Ministrul Agriculturii: Asigurarea unui buget consistent este esențial pentru viitoarea PAC

Asigurarea unui buget consistent pentru plăţile directe, prin care să se acorde acelaşi nivel al plăţilor pentru toţi fermierii din Uniunea Europeană, este esenţială...

Ministrul Agriculturii: Asigurarea unui buget consistent este esențial pentru viitoarea PAC

Asigurarea unui buget consistent pentru plăţile directe, prin care să se acorde acelaşi nivel al plăţilor pentru toţi fermierii din Uniunea Europeană, este esenţială...

SUA fac „tot ce este omenește posibil” pentru a furniza rapid arme Ucrainei

Statele Unite(SUA) fac "tot ce este omeneşte posibil" pentru a furniza rapid arme Ucrainei, care se confruntă cu o nouă ofensivă rusă, a declarat...
Ultima oră
Pe aceeași temă