16.3 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialPreţul petrolului, sub 80 de dolari pe baril. Cel mai redus nivel...

Preţul petrolului, sub 80 de dolari pe baril. Cel mai redus nivel din 2010

Barilul de petrol cu livrare în decembrie a ajuns, joi, sub de 80 de dolari, la cel mai redus nivel atins în ultimii patru ani, transmite Bloomberg, preluat de Mediafax. Cauza scăderii preţului este reprezentat de semnalelor că OPEC nu vrea să reducă producţia pentru a restrânge oferta în exces."Arabia Saudită este dedicată stabilităţii pieţei, iar speculaţiile referitoare la un război al preţurilor în cadrul OPEC nu au bază reală", a declarat miercuri ministrul Petrolului din această ţară, Ali Al-Naimi.

La New York, preţul petrolului WTI cu livrare în decembrie este în declin cu 1 dolar, la 76,18 dolari pe baril. Volumul tuturor contractelor futures pentru petrol este cu circa 66% peste media ultimelor 100 de zile. Preţurile petrolului au scăzut cu 23% în acest an.

Potrivit estimărilor analiştilor, stocurile de petrol din Statele Unite, cel mai mare consumator de ţiţei din lume, au crescut săptămâna trecută pentru a şasea oară consecutiv.

Venezuela, Libia şi Ecuador au cerut măsuri pentru prevenirea continuării declinului preţurilor ţiţeiului. Reprezentanţii OPEC urmează să se întâlnească în această lună la Viena.

Producţia de petrol a Arabiei Saudite a scăzut în octombrie cu 69.900 de barili pe zi, la 9,603 milioane de barili pe zi, cel mai redus nivel din ultimele şapte luni. Membrii OPEC au livrat luna trecută 30,253 milioane de barili pe petrol pe zi, peste ţinta organizaţiei, de 30 de milioane de barili.

Cele mai citite

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...

VIDEO. Andreea Marin a dezvăluit secretul prin care își ține soțule aproape: “Construim în continuare”

Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu alcătuiesc unul dintre cele mai discrete cupluri din showbiz-ul românesc, evitând expunerea excesivă în mediul public și preferând să-și...

Bărbatul acuzat de tentativă de asasinat asupra premierului slovac Robert Fico a fost plasat în arest preventiv

Un tribunal slovac a decis sâmbătă plasarea în arest preventiv a bărbatului acuzat de tentativă de asasinat împotriva prim-ministrului Robert Fico, a declarat purtătoarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă