9.3 C
București
luni, 18 martie 2024
AcasăSpecialIon Țiriac, singurul român în topul miliardarilor lumii realizat de Forbes

Ion Țiriac, singurul român în topul miliardarilor lumii realizat de Forbes

Ion Țiriac, care a scandalizat recent opinia publică după ce a declarat că între hoț și prost preferă hoțul, este singurul român inclus în ultima ediție a topului miliardarilor realizat de revista americană Forbes. Averea sa este estimată la 1,1 miliarde de dolari, ceea ce îl plasează pe locul 1.795 la nivel mondial.

În urmă cu o săptămână, omul de afaceri Ion Țiriac a declarat despre protestele anti-guvernamentale că acestea au fost ilegale, cu oameni „mânați din spate de cineva”. În plus, Ion Țiriac este de părere că „oamenii ăștia nu au voie să fie acolo”, mai cu seamă cei care nu au votat deloc.

„Corupție există în toată lumea asta și la nivele de o mie de ori mai mari, nu la nivele de cârnat. Eu, între un hoț și un prost, prefer hoțul. După hoț mai rămâne ceva. După prost, nu mai rămâne nimic”, a mai spus Țiriac.

Bill Gates domină clasamentul

Pe primul loc la nivel mondial este, în continuare, Bill Gates, fondatorul Microsoft, cu o avere de 86 de miliarde de dolari, urmat de investitorul american Warren Buffett, cu o avere de 75,6 miliarde de dolari. Spaniolul Amancio Ortega, proprietarul grupului Zara, a căzut pe locul al patrulea, cu o avere de 71,3 miliarde de dolari, fiind devansat de fondatorul și directorul grupului Amazon, Jeff Bezos, care are o avere de 72,8 miliarde de dolari, scrie Agerpres.

Pe locul cinci se situează fondatorul rețelei de socializare Facebook, Mark Zuckerberg, care la doar 32 de ani are o avere de 56 miliarde de dolari. De altfel, între primii 20 de miliardari, Mark Zuckerberg, Jeff Bezos și fondatorii Google, Larry Page și Sergey Brin, sunt singurii care au o vârstă mai mică de 60 de ani.

Un număr record de 2.043 de miliardari (în creștere cu 13%) au intrat în cea de a 30-a ediție a clasamentului miliardarilor realizat de Forbes, în timp ce avuția lor netă cumulată a crescut cu 18% până la 7.670 de miliarde de dolari.

În rândul țărilor, SUA au cel mai mare număr de miliardari, 565, urmate de China – 319, la care se pot adăuga și 67 de miliardari din Hong Kong, Germania (114) și India (101).

Cele mai citite

Halep și-a aflat adversara de la Miami. Cu cine va juca fostul lider mondial

Simona Halep și-a aflat adversara din primul tur al turneului WTA de la Miami, prima competiție la care sportiva noastră participă de la decizia...

Acțiune de amploare a Europol. Trei persoane au fost arestate în Spania, ca urmare a activității de trafic de migranți

O operațiune comună a Poliției Naționale spaniole (Polícia National) și a Gărzii Civile spaniole (Guardia Civil), sprijinită de Europol, a dus la arestarea a...

Șefa Senatului Poloniei se întâlnește cu Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu

Șefa Senatului Poloniei, Małgorzata Kidawa-Błońska, se află, în ziua de 18 martie 2024, la București, unde se întâlnește cu o serie de oficiali români....
Ultima oră
Pe aceeași temă